Fond težak 44 mlrd. dolara zanima hrvatski turizam

Autor: Marija Crnjak , 20. siječanj 2016. u 07:38
U Zagreb stižu i predstavnici Marriotta

U planu je i sastanak investitora i hotelijera na kojem bi se trebale donijeti konkretne mjere za jačanje investicija.

Jača interes globalnih investitora za ulaganje u turističke projekte u Hrvatskoj, o čemu svjedoči popis sudionika četvrtog Adria Hotel Foruma (AHF), na kojem se prvi put u Hrvatskoj očekuju najveći svjetski igrači kad su u pitanju ulagači, hotelski brendovi te konzultanti.

U veljači u Zagreb tako stiže dopredsjednik američkog fonda Starwood Capital, koji upravlja portfeljem vrijednim 44 milijardi dolara, većinom u segmentu hotelskih investicija. Očekuje se i šef NCH, fonda koji ima projekte vrijedne oko 3,2 mlrd. dolara, ured u Zagrebu, no još nisu ušli u hrvatski turizam. Od domaćih investitora tu je AZ Fond koji je ušao u biogradsku Iliriju te ima daljnje ambicije u turizmu u Hrvatskoj.  Od globalnih igrača, među panelistima će biti i direktor Colliers International Hotels grupe, predstavnici Intercontinental Hotels Grupe, Marriotta, Hyatta, a kako doznajemo od Marine Franolić, osnivačice Foruma, medijski pokrovitelj eHotelier je jedan od tri najjača hotelska magazina u svijetu.

"Ove godine su na AHF prisutni predstavnici globalnih investicijskih kompanija, a također i svi vodeći svjetski hotelski operateri, što svjedoči  o interesu internacionalnog tržišta za Hrvatsku kao destinaciju atraktivnu za razvoj hotelskih nekretnina i hotelskog businessa", kaže Sanja Čižmar iz Horwath HTL koja je u organizacijskom odboru ovog Foruma  Marina Franolić ističe kako će Forum biti sjajna prilika za predstavljanje projekata zanimljivih ulagačima.

"Nitko od ovih imena ne dolazi zato što im je tu lijepo, nego time pokazuju da u Hrvatskoj vide isplative projekte. Doduše, konferencija u Madridu pokazala je da Hrvatska još nije na popisu mediteranskih destinacija koje su privlačne investitorima, na prvom mjestu tu su Španjolska i Portugal, i zato imamo još puno posla", kaže Franolić. U planu je i sastanak investitora i hotelijera na kojem bi se trebale donijeti konkretne mjere za jačanje investicija koje AHF kani predati novoj Vladi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close