Finin HR sustav prekrojit će Boston Consulting

Autor: Marija Brnić , 19. travanj 2022. u 08:01
Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine/PD

Početkom godine raspisan je natječaj iz kojeg je razvidno da se Fina suočava s potrebom novog modela sustava plaća i kompetencija koji bi poboljšao učinkovitost zaposlenika.

Stručnu pomoć u pripremi reforme sustava upravljanja ljudskim potencijalima Fini će pružiti konzultantska kuća Boston Consulting Group sa sjedištem u Budimpešti, koja se jedina javila na natječaj državne tvrtke za ovaj posao.

Početkom godine raspisan je natječaj iz kojeg je razvidno da se Fina suočava s potrebom novog modela sustava plaća i kompetencija koji bi poboljšao učinkovitost zaposlenika.

Njih je u Fini trenutno nešto više od 2 tisuće, gotovo polovica ima srednjoškolsko obrazovanje, a sve potrebnijih kadrova iz IT područja je oko 300, dok prosječna bruto plaća iznosi 9638 kuna.

Novi model plaća, prema Fininom zahtjevu, povezao bi složenosti posla, dostupnost talenata za konkretan profil posla i individualnu sposobnost zaposlenika. BCG bi trebao u iduće dvije godine koliko traje ugovor s Finom, izraditi dva scenarija, između kojih će se odabrati model koji će zadovoljiti očekivanja i dati bolje rezultate.

Ovaj je projekt dio Finine Strategije digitalne transformacije za razdoblje 2021.- 2025., te Strategije ljudskih potencijala, a kojima je u fokus stavljeno nastojanje razvoja postojećih i privlačenje novih talenata, posebno iz područja IT-a.

Stoga je i jedan od ciljeva koji ovim projektom Fina postavlja i identificiranje “top performera”. Fina već pokušava privući kadrove za jačanje svog sektora IT-usluga kroz svoje razvojne informatičke centre pri sveučilištima i visokim učilištima u svim krajevima Hrvatske, u kojima priprema i stipendira studente i omogućuje im zaposlenje.

Projekt kojim će dobiti novu mapu kompetencija usklađenu s tržišnim vrijednostima posla BDG će odraditi za 3,45 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close