Financijska agencija širi poslovanje na trgovačke centre u Zagrebu

Autor: Darko Bičak , 22. srpanj 2020. u 07:17
Poslovnica u Prečkom otvorena je nakon što je prošlog tjedna otvorena nova poslovnica u trgovačkom centru Avenue Mall

Iz Fine ističu da građani u novim poslovnicama mogu plaćati svoje račune bez naknade ili uz povoljnije naknade, zamijeniti oštećene novčanice, …

Nakon što je prošlog tjedna otvorena nova poslovnica Financijske agencije (Fina) u trgovačkom centru Avenue Mall u Zagrebu, jučer je trend širenja Fine na trgovačke centre nastavljen s puštanjem u rad nove poslovnice u Shopping centru Prečko u Zagrebu.

Kako pojašnjavaju u Fini, poslovnice će imati iste funkcionalnosti kao i one koje se nalaze “u gradu”, a radit će čak i duže od većine ostalin.

Naime, iako trgovački centri utvrđuju jedinstveno radno vrijeme za sve svoje korisnike, Fina je očito uspjela dogovoriti da radi kraće te da ne rade u nedjelju i na praznike, a kad shoping centri u pravilu budu otvoreni.

Tako će Finine usluge u trgovačkim centrima biti dostupne građanima i poslovnim subjektima od ponedjeljka do subote od osam do 20 sati.

Već je prije ovakav aranžman s centrima dogovorila Hrvatska pošta, a i neke banke, koji također imaju prilagođeno radno vrijeme u odnosu na druge trgovine i pružatelje usluga konkretnog trgovačkog centra.

Iz Fine ističu da građani u novim poslovnicama mogu plaćati svoje račune bez naknade ili uz povoljnije naknade, zamijeniti oštećene novčanice, zatražiti otkup i prodaju efektivnog stranog novca kroz mjenjačnicu, razmijeniti gotov novac, izvršiti prijavu/promjenu prijave osiguranika u OMF, kupiti obrasce, biljege, mjenice, vrijednosne kupone i ugovore o sezonskom radu, slati i primati gotov novac preko Western Uniona, preuzeti potvrde, preglede i preslike dokumentacije za plaćanje…

Isto tako, poslovnim subjektima su dostupne usluge gotovinskog i bezgotovinskog plaćanja, preuzimanja dnevnih izvadaka o promjeni i stanju računa, primitka i obrade R-S/R-Sm obrazaca iz prethodnih godina, obrade i trezoriranja gotovog novca te razmjene novca kao i niz drugih standardnih Fininih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close