Fina upozorava građane: Ove poruke nemojte otvarati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. prosinac 2017. u 11:19
Foto: Thinkstock

Financijska agencija šalje obavijesti o ovrsi isključivo sukladno zakonskom propisu, putem pružatelja poštanskih usluga.

Obavještavamo javnost da elektronička poruka pod nazivom "Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka", koja je u proteklih nekoliko sati odaslana s različitih adresa elektroničke pošte, nije kreirana i poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Financijska agencija šalje obavijesti o ovrsi isključivo sukladno zakonskom propisu, putem pružatelja poštanskih usluga. Prema potrebi, Fina kontaktira primatelje te dostavlja određene podatke i putem elektroničke pošte, međutim, ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka.  

Komentari (3)
Pogledajte sve


Zanimljivo, ali glavno da su vam popalili email bazu korisnika…

***je, popalili su je za par milja eura

Zanimljivo, ali glavno da su vam popalili email bazu korisnika…

Možete se vi “popišati” na vašu dosta ili mail poruke,kad vas hakeri hebu “ko beba zvečku”!

New Report

Close