Udruga poznatog komičara Marija Petrekovića pred stečajem zbog nagomilanog duga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. prosinac 2020. u 13:09
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Udruga kojoj je na čelu Petreković upisana je u registar udruga u srpnju 2003. s ciljem ”širenja spoznaje o kulturnim i umjetničkim vrijednostima”.

Financijska agencija (Fina) podnijela je zahtjev za provedbu skraćenog stečaja nad Shock Show Industry – kulturološkom udrugom koju vodi bjelovarski komičar Mario Petreković zbog nepodmirenih obaveza od gotovo 14.000 kuna u neprekinutom razdoblju od više od 300 dana.

U zahtjevu upućenom Trgovačkom sudu u Bjelovaru navodi se kako, prema dostupnim podacima, Petrekovićeva Shock Show Industry – kulturuloška udruga nema zaposlenih, a ima otvorene račune i oročen novac na dva računa u jednoj komercijalnoj banci. Osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika, ističe se u zahtjevu.

Udruga kojoj je na čelu Petreković upisana je u registar udruga u srpnju 2003. s ciljem ”širenja spoznaje o kulturnim i umjetničkim vrijednostima”. Osim toga, kao djelatnost je navedeno i ”razvoj i poticanje kreativnosti u bjelovarskom kraju na obrazovnom, kulturnom, zabavnom, ekološkom i drugom planu te stvaranje uvjeta koji će omogućiti što većem broju građana, posebice mladeži da se bavi kulturom”.

No, s druge strane, na službenim stranicama udruge istaknuto je i da joj je ”matična čestica” u Bjelovaru, ali i da joj je ”ogranak lociran u Zagrebu, Radnička cesta 27., u životnom prostoru dobročinitelja, čovjeka šire ruke i uskih stopala Marija Gorana Petrekovića”.

Upravo u tom prostoru u bivšoj zagrebačkoj tvornici Katran nalazi se i ”baza” udruge – uređeno okupljalište u kojem su se, kako se navodi, održavali eventi, koncerti, kazališne predstave, konferencije,  audivizualna snimanja i produkcija te zaključno ”razne spaćke i nepodopštine diljem Lijepe naše i šire”.

Komentirajte prvi

New Report

Close