Fimi media “pukla” zbog ljubavi između N. Jurak i M. Barišića.

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2012. u 08:53
Mladen Barišić i Nevenka Jurak / PXL

Prvo su uhitili Nevenku Jurak, a to je ponukalo Mladena Barišića da ispriča sve što zna.

"Nažalost, našao sam se u krivo vrijeme na krivom mjestu, na sastanku kod tadašnjeg premijera Ive Sanadera na kojem se dogovaralo kako pljačkati državu", počeo je svoje izlaganje splitskim studentima forenzike Damir Mihanović, ključni čovjek koji je razotkrio Fimi mediju, najveću političko-korupcijsku aferu u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Njegova suradnja s istražiteljima počela je 2009., kada ga je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pozvao i pitao što zna o Fimi mediji. Mihanović je rekao da zna sve. Ispričao je što je bilo ključno za otkrivanje afere. "Sanader je rekao da lažem i da će me tužiti. Prijetili su još Mladen Barišić i Jadranka Kosor, ali nitko me nije tužio za klevetu", rekao je Mihanović, čiji je iskaz zakotrljao klupko. Istražiteljima je bio problem što je sve na rubu zakona, a Sanaderova potpisa nema nigdje. Trebalo je potaknuti svjedoke da govore, piše list.

"Tada su shvatili da priča može puknuti na ljubavnoj vezi između Nevenke Jurak i Mladena Barišića. Nju su prvo uhitili, a to je ponukalo Barišića da ispriča što zna", ispričao je Mihanović, čiji se život preokrenuo otkako je svjedočio. Odmah nakon istupa na televiziji dobiva otkaz u Croatia osiguranju, a njegova supruga u Janafu.
 

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close