Filmski festival odlazi iz Motovuna? ‘Upozoravali smo. Projekcija ovdje neće biti’

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2023. u 09:34
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Igor Miqrković jedan od osnivača filmskog festivala u Motovunu, objavio je pismo u kojem daje naslutiti da se razmišlja o potpunom odlasku najpoznatijeg filmskog festivala u Hrvatskoj iz Motovuna.

“Divno je bilo, čarobno, fantastično, ali došao je trenutak za ovakvo pismo. molim drage prijatelje da mi pomognu kako bi stiglo do svih Motovunki i Motovunaca”, napisao je uz pismo.

“25 je, priznat ćemo, lijep broj. Djeca koja su se rodila onog ljeta kad smo počinjali sada su već formirani ljudi. Velik dio naših života posvetili smo festivalu i uživali vaše gostoprimstvo. Pomogli smo jedni drugima neizmjerno. No, sve se u međuvremenu promijenilo. I Motovun i središnja Istra i svijet”, poručio je.

“Posljednjih nekoliko godina upozoravamo da dalje ne ide, da festival nema prostora ni mogućnosti razvijati se u novim uvjetima. Da trebamo više brige, inače ćemo uvenuti. Ne želimo preduboko ulaziti u tu temu, već smo ionako previše govorili svima koji su trebali čuti. Ono što smo htjeli reći – sljedeće godine naših projekcija u vašem gradu više neće biti. Odlazimo sjetni i sretni”, stoji u pismu koje je Mirković objavio na društvenim mrežama.

Dodao je i da su “svi sve radili iz ljubavi”.

Cinehill

Podsjećamo, ranije je objavljeno da Motovun mijenja ime i dolazi na novu lokaciju. Novo ime je Cinehill, a nova lokacija Gorski kotar.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close