Filipović Čabru daruje gubitaša

Autor: Danijela Jozić / VLM , 03. prosinac 2012. u 08:45
Filipović namjerava FNVC ostaviti stanovnicima Čabra

Vijest da će poduzetnik Marijan Filipović svoju tvrtku ostaviti Čabru, iznenadila je hrvatsku javnost, a riječ je o dosad neviđenom potezu na domaćoj poslovnoj sceni.

Vijest da će poduzetnik Marijan Filipović svoju tvrtku Finvest Corp ostaviti stanovnicima Čabra, iznenadila je hrvatsku javnost, a riječ je o dosad neviđenom potezu na domaćoj poslovnoj sceni. Ipak, i dalje nije posve jasno što Filipović ostavlja – s obzirom da se tijekom čitave ove godine odvijalo razdvajanje unutar Finvest Corpa.

U rujnu su tako i formalno iz Finvest Corpa izdvojene tvrtke Finvest Rijeka i Hoteli Njivice na Krku. Pritom je temeljni kapital Finvest Corpa smanjen s 247 milijuna kuna na 154,4 milijuna kuna. Zasad je jedino poznato da će imovina tvrtke i to putem zaklade 'biti vraćena stanovnicima čabarskog kraja', kako je javno priopćio sam Filipović. Provjerom o poslovanju Finvest Corpa vidi se i jedan ne manje važan podatak: tvrtka je lani iskazala prihod od 305,18 milijuna kuna (što je povećanje u odnosu na godinu ranije od devet posto) ali i gubitak od 13,4 milijuna kuna. Finvest Corp je isti gubitak iskazao i godinu ranije. Tijekom devet mjeseci ove godine tvrtka je konsolidirano ostvarila prihod od 182,34 milijuna kuna, što je manje u odnosu na isto razdoblje lani – za 37 milijuna kuna.

Gubitak je pritom iznosio 11,63 milijuna kuna i povećan je u odnosu na lani za oko dva milijuna kuna. Kako se navodi u poslovnom izvješću tvrtka kćer Finvest Drvar u BiH kontinuirano ostvaruje gubitak, koji je sad akumuliran na više od 40 milijuna kuna. Manje je poznato i da se Marijan Filipović nalazi na listi deset najvećih dioničara Diokija sa oko 190 tisuća dionica ili 4,8 posto. Kako se Robert Ježić, bivši većinski vlasnik Diokija odrekao svojih dionica, nije poznato što se u situaciji podržavljenja te petrokemijske tvrtke dogodilo sa Filipovićevim dionicama.  

Komentari (17)
Pogledajte sve

@ jebivjetar ,

vidjet ćemo tko je sitna duša kada jednog dana odapnemo .

Nikada nisam bio u minusu i bez kredita sam na veselje mojih nasljednika.

Sve u pozitivi , nema jala prema gubitašima .

Samo sućut prema jadnima i nesposobnima .

Samo ako pogledaš koji Avatar sam dobio ja a koji ti , sve je jasno tko je sitna duša .

A i ime govori nešto : “jebivjetar” i “Pero7”

Pozdrav prijatelju dragi !

@ pero7
dozvoljavam..

i dalje ti tvrdim da si sitna jalna duša i da nemaš blage veze očem pričaš

Niš ne kužim tko je kome poklonio što?

@ jebivjetar ,

dozvoli da imam drugačije podatke i mišljenje od tebe .
Moj stav je da se u životu treba sve zaraditi .
Već djecu treba učiti da imaju zadatke i nagrade.
Samo lezi lebovići se vesele đabaleskim darovima.
pozdrav !

Morphieus :

Nevjerovatno koliko u Hrvatskoj još uvijek ima muppeta.
Čovjek vam je lijepo rekao da će to biti Zaklada Marijan Filipović, a vi mislite da će to vama dati.
Kako da ne.
Očito ne znate čemu služe zaklade..

New Report

Close