Farmaceutski div povlači lijek iz Hrvatske, pacijenti ostaju bez terapije

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2021. u 15:04
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL / ilustracija

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Njemački farmaceutski div Sandoz objavio je kako iz Hrvatske povlači sve serije lijeka Bromergon 2,5 mg tablete s djelatnom tvari bromokriptin, izvijestila je danas Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni, navode u Sandozu, najvećoj generičkoj farmaceutskoj kompaniji u svijetu koja je dio švicarskog diva Novartisa. Nakon povlačenja, na tržištu Hrvatske neće biti dostupni lijekovi s bromokriptinom, pa Agencija poziva pacijente da se odmah jave liječnicima u vezi nastavka terapije.

Navedene serije lijeka povlače se iz regulatornih razloga koji propisuju da određeni lijek može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti.

“Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari bromokriptin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije”, ističu u Agenciji za lijekove.

Komentirajte prvi

New Report

Close