Evo tko se po novome može voziti besplatnim vlakom

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2020. u 09:58
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prošlu akademsku godinu ostvareno je više od dvije tisuće prijevoza.

Požeško-slavonska županija već nekoliko godina u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom sufinancira prijevoz studenata i učenika. Županija sufinancira 50 posto cijene karte, dok HŽ Putnički prijevoz sufinancira drugu polovicu pa učenici i redovni studenti ostvaruju besplatan prijevoz, piše Lokalni.hr.

Tim povodom održan je sastanak na kojemu su župan Alojz Tomašević, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić te direktorica prodaje i marketinga Snježana Malinović dogovorili nastavak suradnje i ove akademske godine. Tako na relaciji Požega – Zagreb – Požega od jučer (nedjelja) ponovno prometuje besplatni vlak.

– Kako smo prošlih godina uvidjeli da su naši studenti i učenici iznimno zadovoljni studentskim vlakom, odlučili smo se za nastavak suradnje i ove godine. Tako će se naši studenti i učenici i ove godine besplatno voziti vlakom – rekao je župan Tomašević. On je naglasio da je više od 300 učenika i studenata koristilo ovaj način putovanja. Prošlu akademsku godinu ostvareno je više od dvije tisuće prijevoza budući da su škole i fakulteti zbog COVID-19 provodili online nastavu, a svakako treba spomenuti pretprošlu godinu u kojoj je ostvareno više od 7 tisuća prijevoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close