Evo tko ima plaću 22.000 kuna, a lokalni je načelnik

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2021. u 10:25
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Dobro se snašao i gradonačelnik Šibenika…

Zanimljivo je kako veću bruto plaću imaju načelnici nekih manjih mjesta nego određeni ministri u Vladi, piše Slobodna Dalmacija.

Valja podsjetiti na to da su pojedini načelnici i gradonačelnici koji su ušli u Hrvatski sabor dobili dobitnu kombinaciju – doslovno nijednom nisu ništa izustili u Saboru, neki su tek pisnuli, ali zastupnička plaća je uredno pristizala na njihov bankovni račun. Ipak, nije samo plaća ono što im pripada jer dobivaju naknadu za odvojen život i zastupnički paušal od 1500 kuna.

Kada je riječ o najvećim lokalnim dužnosničkim plaćama u Hrvatskoj, prvo mjesto je zauzeo zadarski gradonačelnik, HDZ-ov Branko Dukić čija bruto plaća se penje na 28.343 kune, a neto iznosi oko 22.000 kuna. Kada se ti podaci uzmu u obzir, Dukić ima veću plaću i od gradonačelnika glavnog grada Hrvatske. Naravno, na iznos neto plaće utječu porezne olakšice za uzdržavanje djece, prirezi i ostali dodaci.

Dobro se snašao i gradonačelnik Šibenika Željko Burić koji prima plaću veću nego gradonačelnici Zagreba i Splita – najveća dva grada u Republici. I dok gradonačelnik Zagreba ima 17.900 kuna, Burić prima čak 18.800 kuna neto za obavljanje gradonačelničkog posla.

Komentirajte prvi

New Report

Close