Evo što trebate napraviti ako tuča ošteti vaš automobil

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2020. u 14:13
Foto: Getty Images

Sklanjali ste i pokrivali svoj automobil zbog tuče, ali ništa nije pomoglo i sada je karoserija prepuna udubina od leda, a popucala su i pojedina stakla?

Odmah na početku trebamo napomenuti kako naknadu štete u slučaju oštećenja automobila od tuče mogu ostvariti samo oni koji imaju kasko osiguranje ili su na neki sličan način svoj automobil osigurali od tuče, pišu automobili.hr

Ako to nemate, onda nema financijske pomoći. Sami ćete morati odvesti automobil na popravak i platiti račun iz svog džepa.

Vlasnici automobila koji imaju kasko osiguranje mogu odmah početi rješavanje štete, jer puna kasko polica pokriva štete od tuče.

Pronađite besplatni telefon ili navedeni broj za prijavu štete ili odgovarajući email kod osiguravajuće tvrtke kod koje imate kasko policu.

Dakako, s automobilom morate doći u osiguravajuću kuću da naprave izvještaj i pregledaju štetu i pokrenu proceduru popravka i naplate popravka.

Štetu treba prijaviti telefonski ili na e-mail adresu i pri tom popuniti obrazac ili jednostavno navratiti u poslovnicu s automobilom I sve obaviti a licu mjesta.

U nastavku navodimo osnovne korake kod prijave i obrade štete, i to korak po korak…

  • Treba ispuniti prijavu o šteti
  • Treba priložiti sve potrebne dokumente
  • Odlazak u poslovnicu osiguranja na procjenu štete
  • Pričekati obradu i odluku
  • Stiže obavijest i isplata naknade ili plaćanje popravka

Komentirajte prvi

New Report

Close