Evo što im sve država oduzima: Mamići ostaju bez novca na računima, nekretnina i automobila

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2021. u 12:02
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Od Mamićeve supruge Marine oduzet je i novac koji je nađen u pretrazi njihove obiteljske kuće, a radi se o 21.270 eura i 17 tisuća kuna. 

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda braća Zdravko i Zoran Mamić te članovi njihove obitelji, kao i bivši poreznik Milan Pernar, ostat će bez dijela svoje imovine koja pripada državi.

Pernar tako ostaje bez 2,97 milijuna kuna, odnosno Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskoga građanskog suda u Zagrebu naloženo je da izbriše Pernarovu suprugu kao vlasnicu kuće površine 104 četvorna metra i 239 kvadrata dvorišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti milijun i 715 tisuća kuna. Ta nekretnina postaje vlasništvo države, a Pernarova supruga Tajana kao vlasnica mora je u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude osloboditi od osoba i stvari pod prijetnjom ovrhe, piše Slobodna Dalmacija.

Pernarovi ostaju i bez automobila VW EOS 2 TDI, starog 13 godina, koji je vrijedan nešto manje od 85 tisuća kuna, a MUP mora u evidenciji registriranih vozila izvršiti upis prava vlasništva na državu. Pernar treba predati automobil u roku od 15 dana te u državni proračun mora uplatiti i nešto više od 296 tisuća kuna, koliko iznosi razlika između oduzetih nekretnina i ostvarene protupravne imovinske koristi po presudi Vrhovnog suda.

Odbjegli čelnik Dinama Zdravko Mamić ostaje bez lijepog dijela nekretnina i automobila. Odnosno, članovi njegove obitelji. Pravomoćno je utvrđeno da je stariji Mamić kaznenim djelom ostvario korist od 52 milijuna i 37 tisuća kuna te to postaje državni novac. S njegova računa u Hypo-Alpe-Adria banci oduzima se 105 tisuća kuna dok se s računa u istoj banci njegove kćeri Ive oduzima gotovo 31 tisuća eura te još 78 i pol tisuća eura s Ivina računa u Erste banci. Bez šest tisuća i 300 eura ostaje s računa u Erste banci i Zdravkova starija kći Lucija. Svim bankama u kojima su imali račune presudom je naloženo da u roku od 15 dana prenesu uplate u državni proračun pod prijetnjom ovrhe.

Od Mamićeve supruge Marine oduzet je i novac koji je nađen u pretrazi njihove obiteljske kuće, a radi se o 21.270 eura i 17 tisuća kuna. Mamić je ostao i bez sedam milijuna kuna koje je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a koji je novac još 2015. godine banka prebacila na račun državnog proračuna.

Mamić ostaje i bez stana u Preradovićevoj ulici u Zagrebu u stambeno-poslovnoj zgradi Cvjetni. To je stan s osam prostorija i terasom površine 164 četvorna metra te ‘pripadcima ukupne površine 148,92 metra kvadratna’, uz dva garažna mjesta, sveukupne vrijednosti 6,97 milijuna kuna, u formalnom vlasništvu Marine Mamić.

Vrhovni je sud naložio zemljišnim odjelima sudova na čijem se području nalaze nekretnine da izbrišu prijašnje vlasnice i prebace ih na državu te Marina Mamić i Vanja Horvat moraju u roku od dva tjedna predati nekretnine državi.

No nije to sve što je država oduzela Mamiću. Tu je još i 1,6 milijuna vrijedna 12-metarska brodica s pripadajućim izvanbrodskim motorom Mercury te automobili marke Bentley Continental 6.0 GTC iz 2007. godine, vrijedan 873.300 kuna, čija je vlasnica Marina Mamić, te automobil Audi 2.0 TDI Sport, vrijedan 375 tisuća kuna, u vlasništvu Vanje Horvat. Sve to Lučka kapetanija Šibenik i MUP trebaju prebaciti u vlasništvo države, a Mamić još državi u roku od dva tjedna mora uplatiti i razliku vrijednosti onoga što mu je oduzeto i onoga što je protupravno zaradio. Radi se o još 25 milijuna i 540 tisuća kuna.

Zoran Mamić pak ostaje bez 2,69 milijuna kuna, koliko mu je trebao isplatiti Dinamo, a što mu je država blokirala još 2015. godine, i to postaje državni novac. Nadalje, oduzima se nešto manje od 48 tisuća kuna koje je u Erste banci imala Ana Mamić, još jedna bivša Zoranova supruga. Ana zbog grijeha svog bivšeg životnog partnera ostaje i bez automobila Land Rover Evoque, starog 10 godina i vrijednog 210 tisuća kuna. Sada već bivši Dinamov trener mora državi u roku od 15 dana platiti i 25 milijuna i 894 tisuće kuna razlike između vrijednosti oduzetih nekretnina i pokretnina te nezakonito ostvarene imovinske koristi.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Koja je ovo sramota koju čitam.

Jos bankovni racuni vanka sto je sa njima sve to treba oduzet sto je pokrao a drugi sto su bancili sa njim trebaju to platit sve do kune

A šta je s Zdravka Mamića viletinom na Tuškancu?

Imaju oni jos 10X toliko sto nije dokazano.

Sad zbrojite sve korumpirane koji pokradaju ovu zemlju i ljude koji svaki dan idu na posao i robuju cijeli zivot da bi si priustili 1 tjedan godisnje na moru, i to kod poznanika, ljudi neustede za cijeli zivot koliko ovi lopovi popiju za 1 noc.

Sad vidite makar malo sto bi mi mogli postat da nema politicara koji zive standardom vecim od nekadasnjih careva i kraljeva i oni bi trebali razumijeti kako obican covijek zivi, koji su mu problemi i prioriteti u drzavi i zivotu, a neznaju nista o stvarnim problemima jer imaju sve sto mogu zamisliti i osigurali su financijski i uhljebljivanjem svojih slijedecih 10 koljena familije.

New Report

Close