Starije zaposlenike HRT-a čekaju promjene… Točnije, mirovina

Autor: Majda Žujo , 05. studeni 2012. u 15:08
Goran Radman (PXL)

Goran Radman najavio je danas organizacijske, financijske i tehnološke promjene koje će uslijediti na javnoj televiziji.

Novi ravnatelj  Hrvatske radiotelevizije, Goran Radman najavio je danas organizacijske, financijske i tehnološke promjene koje će uslijediti  na javnoj televiziji u narednom razdoblju.

U sljedećih šest mjeseci najavio je promjene organizacijskog ustrojstva, odnosno ljudi na vodećim funkcijama na HRT-u, a kadrovske promjene nastavit će se i u sljedećih godinu i pol dana kada nije isključio i smanjenje zaposlenih, odnosno mijenjanje strukture zaposlenika.

“Nakon formiranja novog Nadzornog odbora i konstituiranja programskog Vijeća, raspisat ćemo  natječaj za sva ključna urednička i radna mjesta", najavio je Radman dodajući kako se radi o četrdesetak ključnih funkcija o kojima je već razgovarao s mnogim ljudima unutar i izvan kuće. Ipak, kaže da s nikim još ništa nije dogovoreno.

“Imam ideju koga bih želi mobilizirati za rad na HRT-u, ali nemam namjeru dovoditi nikoga tko ne zadovoljava kriterijima. Želim da kod imenovanja sve bude transparentno i putem javnog natječaja”, kazao je Radman koji je odbacio i optužbe da je na poziciju glavnog ravnatelja HRT-a došao po političkoj liniji te povezanost s vladajućom garniturom, odnosno s premijerom Zoranom Milanovićem, i predsjednikom Ivom Josipovićem.    

Radman je poručio kako se narednih godinu i pol na HRT-u planira i interno restrukturiranje kadrova te optimiziranje resursa kako bi HRT bolje funkcionirao. Potrebno je, dodao je, identificirati tehnološke, organizacijske i kadrovske slabosti, a HRT bi se primarno trebala razvijati u multimedijalnom smjeru. Stariji zaposlenici, koji za to imaju uvjete, tako bi mogli otići  u mirovinu, oni postojeći dodatno će se obrazovati kako bi bili sposobni prilagoditi se multimedijalnom funkcioniranju, a zapošljavat će se novi, mladi kadrovi koji znaju komunicirati multimedijalno i mogu zadovoljiti potrebe mlađe publike.

“Krajnji cilj je stvoriti novu generaciju urednika i novinara koji bi trebali učiti od nas, starijih kolega, kako bi mogli preuzeti posao i nastaviti razvoj u idućem razdoblju”, kazao je Radman.

“Nakon dubokog oranja koje će trajati otprilike dvije godine HRT želimo integrirati u jednu funkcionalnu cjelinu. Predviđa se ukidanje dosadašnjih organizacijskih cjelina (Radio, Televizija i Glazbena proizvodnja) i formiranje jedinstvene radiotelevizije koja će postati  cjelina koja će proizvoditi odgovarajuće radijske, televizijske, multimedijalne i interaktivne sadržaje.

“Konačan rezultat restrukturiranja trebala bi biti nova HRT koja će u tri godine dati prve programske i organizacijske rezultate”, poručio je Radman.

Dosadašnjeg v.d. ravnatelja HRT-a Domagoja Novokmeta, Radman je odlučio zadržati kao svog pomoćnika, odnosno suradnika. Kako kaže, to mu je logično, jer je Novokmet upućen u situaciju u kojoj se HRT trenutno nalazi, a i zadovoljan je garniture koja je u proteklih šest mjeseci vodila HRT.      

Komentirajte prvi

New Report

Close