Evo kako HEP želi poboljšati “katastrofalno loš imidž u javnosti”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2012. u 12:30
hep zgrada

Izgradnja ove ceste samo je jedan od mnogobrojnih vidova suradnje tvrtke s lokalnom zajednicom, što bi trebalo doprinijeti tome da se poboljša “katastrofalno loš imidž HEP-a u javnosti”, kazao je uz ostalo Magić.

Predstavnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Županijske uprave za ceste potpisali su danas u Uredu župana Karlovačke županije sporazum o sufinaciranju modernizacije tri kilometara dugačke lokalne ceste Podumil-Gorinci, a vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Od toga će HEP izdvojiti dva milijuna kuna, a Županijska uprava za ceste (ŽUC) 500 tisuća kuna. Sporazum je u ime HEP Proizvodnje potpisao direktor Damir Magić, u ime ŽUC-a ravnatelj Boris Kozjan te u ime općine Bosiljevo načelnik općine Josip Korenić, a svi su izrazili zadovoljstvo uspješnom suradnjom te najavili da bi radovi na toj cesti mogli početi do kraja ove godine.

To će, kako je rečeno, pomoći mještanima i važno je za daljnji razvoj toga kraja, a koristi će imati i HEP kojoj je ta prometnica važna za Hidroelektranu Lešće. Izgradnja ove ceste samo je jedan od mnogobrojnih vidova suradnje tvrtke s lokalnom zajednicom, što bi trebalo doprinijeti tome da se poboljša "katastrofalno loš imidž HEP-a u javnosti", kazao je uz ostalo Magić.

Direktor HEP-ovog sektor za hidroelektrane Josip Gabela najavio je kako bi se uskoro trebao i formalno razriješiti način kako bi se općinama uz HE Lešće počela isplaćivati renta, a radi se o oko 400 tisuća kuna godišnje, od čega bi oko 45 posto išlo općini Bosiljevo, dok bi ostatak dijelili općina Generalski stol i grad Ogulin. Intenzivno se radi na rješenjima za tu naknadu s nadležnim ministarstvima, a predstavnici HEP-a misle da bi se mogla početi isplaćivati sljedeći mjesec, pri čemu napominju kako bi renta mogla biti isplaćena i retrogradno, od studenog 2010. kada je HE Lešće započela s radom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sponzorirajte Dinamo i dižite kredite za nove elektrane, najbolje tako….

New Report

Close