Europske ideje za bolje poduzetništvo

Autor: Marta Duić , 31. ožujak 2016. u 15:16
FOTO: Thinkstock

Networking salon održan u četvrtak u zagrebačkom hotelu Westin predstavio je 12 europskih ideja za bolje poduzetništvo Europske unije.

Nizozemsko veleposlanstvo u Zagrebu u suradnji s TED X Zagreb organiziralo je događaj pod nazivom 'Ideje iz Europe: Ljubljana – Zagreb – The Hague LIVE' u sklopu kojeg su najinovativniji poduzetnici putem Skypea predstavljali svoje ideje i uspješne projekte. Na ovom prvom Networking salonu posjetitelji su čuli ideje država članica EU koje su ušle u finale Ides from Europe, od Velike Britanije i Italije do Malte, Norveške, Italije, Irske. 

Norveška je predstavila Iris Al, umjetnu inteligenciju koja nam pomaže shvatiti sve znanstvene radove vezane za sličnu tematiku i povezati ih u smislenu cjelinu. 

Italija je nastupila s idejom Green bone koja se svodi na to da biljka bambusa oblikuje kost bez koje je iz nekog razloga osoba ostala. Budući da je riječ o poroznom materijalu on je u stanju zamijeniti ljudsku kost. 

Velika Britanija se predstavila s projektom We farm s kojim cilja skupiti milijun poljoprivrednika diljem svijeta koji sada nemaju internet i povezati ih pomoću specijalno razrađene aplikacije te im pomoći da na taj način stručnije i brže rješavaju poteškoće s kojima se susreću. 

"Priča uspjeha Nizozemske je poruka koju moramo poslati u svijet. U projektima za EU fondove se treba fokusirati na inovacije i kreativnost", poručili su iz Nizozemskog veleposlanstva.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close