Euro nagrada za eko poduzetništvo

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2017. u 21:59
Osposobljavaju mlade za bavljenje organskom poljoprivredom

Projekt Splitsko-dalmatinske županije dobitnik priznanja RegioStars, dodjeljuje EK.

Projekt promicanja poduzetništva mladih u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji (EkoBiz) Splitsko-dalmatinske županije jedan je od dobitnika ovogodišnje nagrade RegioStars Awards, Opće uprave Europske komisije za regionalnu politiku za najbolje projekte u kohezijskoj politici, objavila je EK. EkoBiz je nagrađen u kategoriji obrazovanja i osposobljavanja.

“RegioStars su pravi veleposlanici kohezijske politike. U našim naporima da što bolje komuniciramo ono što Europa čini za građane i obranu snažne kohezijske politike nakon 2020., ovi projekti su snažni aduti”, izjavila je povjerenica za okoliš Corina Cretu. Projektom EkoBiz, koji financira EU, želi se privući veći broj mladih u eko poduzetništvo podizanjem svijesti o lokalnim mogućnostima u industriji.

Pruža se konkretno osposobljavanje i potpora poslovanju mladim ekološkim poduzetnicima te promiče konzumacija organskih proizvoda. EkoBiz je već izravno pridonio uspostavljanju 15 novih poslovanja, financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), a Splitsko-dalmatinska županija sada se smatra modelom kako bi se povećale i ponuda i potražnja za lokalnim eko poljoprivrednim proizvodima.

Komentirajte prvi

New Report

Close