Etno selo Zagora najveća zvijezda ruralnog turizma

Autor: Božica Babić , 15. prosinac 2015. u 22:00
Dobitnici priznanja/Tomislav Miletić/PIXSELL

Najviše nagrada otišlo u Međimursku županiju, ona je zbog toga dobila i posebnu povelju.

Suncokret ruralnog turizma, nacionalnu turističku nagradu, ove godine zaslužilo je četrdeset seoskih gospodarstava, projekata i tvrtki, a o izboru su odlučivali Klub članova "Selo" i Hrvatska gospodarska komora.

Na natječaj je stiglo 128 prijava, a ocjenjivački odbor je u šest nominiranih kategorija dodijelio zlatne, srebrne i brončane povelje te posebne nagrade i priznanja. Za najbolje odredište seoskog turizma u 2015. izabrana je Dalmatinska zagora, dok je u kategoriji Turističkih seljačkih gospodarstava pobjednik Seoski turizam Rakić iz mjesta Čabraja nedaleko Križevaca, a najbolji poduzetnik u ruralnom turizmu je Etno selo Zagora iz Klisa. Picokijada iz Đurđevca proglašena je za najbolju ruralno-turističku manifestaciju, a za ruralno-turistički projekt Cesta zlatne niti iz Županje.

Najbolju tradicijsku ruralnu gastronomiju po ocjeni žirija u svojoj ponudi ima restoran "Karlo" smješten na Plešivici, dok je nagrada za najbolji vinski turizam dodijeljena Vinariji i OPG-u Ivo Brzica iz Erduta. Budući da su natjecatelji iz Međimurske županije ove godine osvojili najviše nagrada ta je županija ovom prigodom zasluženo dobila posebnu povelju. "Suncokretom ruralnog turizma promoviramo tradicijske sadržaje, projekte, proizvođače, događaje i brojne zanimljivosti ruralnog turizma kako bismo zaštitili i očuvali hrvatske izvornosti te potaknuli razvoj turizma u ruralnim područjima", istaknula je na dodjeli priznanja u Oris kući arhitekture u Zagrebu inicijatorica projekta Dijana Katica, predsjednica Kluba članova "Selo". 

Komentirajte prvi

New Report

Close