Ervačić ‘zagrizao’, moguće preuzimanje PIK-a Vinkovci

Autor: Branimir Bradarić/VL , 25. ožujak 2021. u 22:00
Mirko Ervačić, vlasnik Osatina Grupe/DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL

Lani se na istoku Hrvatske naveliko pričalo kako se radi na spajanju triju tvrtki koje su dio Fortenova grupa u jednu.

Lani se na istoku Hrvatske naveliko pričalo kako se radi na spajanju triju tvrtki koje su dio Fortenova grupa u jednu.

Riječ je o PIK-u Belje, VUPIK-u i PIK-u Vinkovci, koje su po toj zamisli trebale imati zajedničku upravu kako bi se uštedjelo. Novih informacija o spajanju nema, ali sada se sve glasnije govori o parcijalnom izdvajanju nekih od tvrtki iz Fortenove.

Navodno je tome najbliži PIK Vinkovci za čije je preuzimanje interes iskazalo više tvrtki. Neslužbeno, najveći pokazuje Osatina Grupa koja bi preuzimanjem PIK-a Vinkovci postala jedna od najvećih poljoprivrednih tvrtki u Hrvatskoj i ozbiljan regionalni igrač.

Na naš upit iz Osatine odgovorili su da je ova tvrtka vodeći proizvođač povrća i voća u Hrvatskoj s godišnjom proizvodnjom od 35.000 t koje izvozi u 14 zemalja.

“Vaše navode u ovome trenutku ne možemo komentirati. Postigli smo savršeno zaokružen koncept proizvodnje vođen znanjem i kompetencijom, modernom tehnologijom te kvalitetom i održivim razvojem. Naš cilj je daljnji rast baziran na usmjerenju na poljoprivredu i prehrambenu industriju”, kažu u Osatini.

Međutim, u poslovnim krugovima priča se kako se razgovori naveliko vode. Osobe s kojima smo razgovarali kažu kako je činjenica da se radi o tvrtkama čije se poslovanje u mnogo toga preklapa pa čak i poljoprivredna zemljišta naslanjaju jedno na drugo tako da prevladava mišljenje kako bi preuzimanje PIK-a Vinkovci od strane Osatina bio dobar potez ne samo za dvije tvrtke nego i za Vinkovce, ali i cijelu županiju.

Međutim, napominju kako nije sve niti izbliza završeno te podsjećaju na niz potencijalnih kupaca iz Hrvatske i inozemstva, koji su proteklih mjeseci izražavali interes za kupnju neke od ove tri tvrtke.

Spominju MSAN, Petra Matijevića, ali i neke investitore iz Slovačke, Poljske i Češke.

Komentirajte prvi

New Report

Close