Erlić i Zoričić: Pulu očekuju pozitivne priče iz EU fondova

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2023. u 22:00
Ministar regionalnog razvoja Šime Erlić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić/S. Miljević/PIXSELL

Vlada je sada kod Europske komisije ispregovarala novu povećanu omotnicu sredstava koja za Pulu iznosi 33 milijuna eura.

O proteklom razdoblju ITU mehanizma 2014. – 2020. te o onom koji slijedi do 2027. godine razgovarali su u utorak ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji su nakon sastanka poručili da taj grad očekuju pozitivne priče iz europskih fondova.

Ministar Erlić je rekao kako je Pula u prethodnom razdoblju na raspolaganju imala 18 milijuna eura, a Vlada je sada kod Europske komisije ispregovarala novu povećanu omotnicu sredstava koja za Pulu iznosi 33 milijuna eura. Stoga, smatra on, potrebno je sada odraditi cijeli niz koraka u jednom partnerstvu i suradnji kako bi se ta sredstva mogla početi trošiti.

“Pula je među prvima usvojila Strategiju razvoja urbanog područja što je jedan od glavnih preduvjeta da bi se ta sredstva koristila i da se ovi projekti koji se trenutno realiziraju dovrše do kraja godine”, istaknuo je ministar.

Dodao je i kako je Grad Pula do sada imao puno koristi od tih projekata spomenuvši pritom Malo rimsko kazalište, projekt Coworking i pulsku Mornaričku bolnicu koja će se realizirati kao kapitalni projekt za grad.

Vjeruje kako će se do listopada završiti procesi u prvoj fazi te da će se potpisati Sporazum o dodjeli sredstava nakon čega će biti ispunjeni svi formalni preduvjeti da se ta sredstva mogu početi koristiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close