Ericssonu NT novi poslovi vrijedni 6,8 milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 17. srpanj 2023. u 22:00
Foto: SANDRA SIMUNOVIC/PIXSELL

S Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom, ističu, potpisali su Okvirni dvogodišnji ugovor o održavanju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vezane uz digitalnu transformaciju javne uprave i usluga vrijedne 6,8 milijuna eura bez PDV-a, javljaju iz kompanije. Ugovori su potpisani s Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom, Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje te Ministarstvom rada.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom, ističu, potpisali su Okvirni dvogodišnji ugovor o održavanju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS). Funkcionalnosti ZIS-a, naime, razvijaju se od 2007., a novim ugovorom s Ericsson NT osigurava se kontinuitet u njihovom održavanju.

Ugovorom su, kažu iz kompanije, pokrivene usluge korektivnog, preventivnog, adaptivnog i perfekcijskog održavanja, posebne usluge te usluge podrške uvozu katastarskih općina u ZIS i osnivanje Baze zemljišnih podataka.

ZIS je interna aplikacija koju koristi oko 2000 djelatnika naručitelja, dok upotreba javnog dijela (OSS) ima više od 200 milijuna upita godišnje, a više od 30 institucija redovito koristi podatke iz ZIS-a. S Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje potpisan je ugovor o usluzi razvoja nacionalne aplikacije za povezivanje s EU sustavom Electronic Exchange of Social Security Information (EESSI).

Uspješnom implementacijom, navode, omogućena će biti automatizacija izrade potvrda i P5000 obrazaca što će ubrzati navedeni proces.

S Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike surađivat će se na projektu izrade i uspostave sustava za e-dostavu kolektivnih ugovora. Cilj je uspostaviti informacijski sustav za e-dostavu i e-bazu kolektivnih ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close