Epilog divljanja mladog YouTubera po cesti: Strogo kažnjen zatvorskom i novčanom kaznom

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2019. u 10:29
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora 19-godišnjeg A. P., čija je snimka vožnje objavljena na društvenim mrežama.

U 24 minute, koliko traje video, A. P. je napravio niz prometnih prekršaja, piše Dalmatinski portal.

Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana. 

Morat će platiti i 14 tisuća kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 24 mjeseca. 

Motocikl Suzuki 19-godišnjaku nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su pojasnili u sudu za Dalmatinski portal, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere.

Nakon što mediji objavili snimku vožnje, policija je munjevito reagirala i privela A. P. na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz prijavu za obijesnu vožnju. 

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu procijenila je da se nije radilo o obijesnoj vožnji, ali je konstatirala niz prekršaja pa je podignut optužni prijedlog i slučaj upućen na raspravljanje u Prekršajni sud. 

U četvrtak je sudac odredio A. P. zadržavanje, tj. pritvor, u trajanju od 13 dana, što će mu biti uračunato u kaznu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close