Enterprise Investors ostaje u RH i traži nove ‘mete’, Studenac će definitivno na kontinent

Autor: Marina Biluš , 02. rujan 2020. u 17:18
Enterprise Investors su prije dvije godine kupili Studenac/Ivo Čagalj/PIXSELL

Poljski equity fond Enterprise Investors ostaje u Hrvatskoj, na našem će tržištu nastaviti ulagati.

Poljski equity fond Enterprise Investors ostaje u Hrvatskoj, na našem će tržištu nastaviti ulagati, ali i “snimati” potencijalne nove akvizicije.

Potvrdio nam je to njihov prvi čovjek za Adria regiju Michael Kedzia, priznavši da ih je korona kriza uhvatila “na prepad” kao, uostalom, i cijeli svijet, ali da danas, pola godine od njezina izbijanja može obećati da Enterprise Investors neće “rezati” poslovne operacije u Hrvatskoj.

A one se ponajprije odnose na maloprodajni sektor u koji su u Hrvatskoj prije dvije godine ušli kupnjom trgovačkog lanca Studenac, kao i na prehrambeno – konkretnije pekarsku industriju u kojoj posluju kroz Pan Pek, koji su također kupili 2018.

Kako je upravo snažna ekspanzija na obali dominantnog trgovca Studenca bila okosnica njihove strategije na našem tržištu, u sklopu koje se govorilo i o njegovom mogućem prodoru na kontinent, pitanje odustaju li zbog korone od ulaska u unutrašnjosti Hrvatske bilo je prvo koje smo mu postavili.

“Ne. Iako ne mogu precizirati termine, Studenac će svakako ući u unutrašnjost zemlje i to također u formatu manjih trgovina. Hipermarkete u tom smislu, kao i po pitanju budućih akvizicija, nemojte očekivati”, otvoreno je poručio Kedzia otkrivši kako je moguća vrlo skora nova akvizicija vezana uz Studenac, kako je bio slučaj i s preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika.

Rezali, kažu, nisu ni planove za otvaranje novih trgovina Studenca u ovoj i idućoj godini. “Zbog krize racionaliziramo troškove kao i svi ostali, ali ne na uštrb razvoja i zaposlenika.

Istina je, sezonski je bilo manje zapošljavanja od planiranog, ali otpuštanja neće biti”, obećao je partner u fondu koji ove godine slavi 30. obljetnicu, raspolaže s 2,5 milijardi eura i dosad je uložio u 144 kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close