Energetska obnova dviju zgrada u Vukovaru

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2023. u 22:00
Obnova u vrijednosti nešto manje od 1,5 milijuna eura trebala bi biti gotova za godinu dana/D. Javorović/PIXSELL

Novac je osiguran preko natječaja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Početak energetske obnove dviju stambenih zgrada u središtu Vukovara, vrijednosti nešto manje od 1,5 milijuna eura, koja bi trebala biti gotova za godinu dana, najavljen je u utorak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Novac je osiguran preko natječaja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Obnova će se 80 posto financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a 20 posto troškova snose suvlasnici zgrada.

“Predviđene uštede su 75 posto, što će našim sugrađanima omogućiti znatno niže račune za potrošenu energiju, no važno je istaknuti i druge koristi, poput zdravijeg ambijenta, kvalitetnijih objekata, ali i ljepšeg izgleda našega grada”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Direktor gradske tvrtke Tehnostana Ivan Krajnović objasnio je kako se energetska obnova odnosi se na poboljšanje toplinske ovojnice zgrade, zamjenu vanjske stolarije i izgradnju solarnoga termalnog sustava za proizvodnju tople vode, a u zgradi na Trgu Republike Hrvatske 4 još će se zamijeniti i unutarnja rasvjeta i gromobranske instalacije te će se izgraditi fotonaponska elektrana.

Radovi bi trebali početi idući mjesec, a završetak je predviđen u veljači 2024.

Komentirajte prvi

New Report

Close