EIF kreditira studiranje ‘vani’

Autor: Saša Paparella , 21. listopad 2018. u 10:22
Prvi takav kreditni sporazum u nas u okviru Erasmusa+/FOTOLIA

Uskoro stiže 600.000 eura za diplomiranje u inozemstvu.

Europski investicijski fond (EIF) i PBZ potpisali su prvi ugovor o garanciji u sklopu Erasmus plus programa u RH, namijenjen kreditiranju hrvatskih studenata diplomskih studija koji žele završiti diplomski studij u jednoj od 33 zemlje koje sudjeluju u provedbi Erasmus+ programa. 

Krediti za studente osigurat će se po povoljnim uvjetima zahvaljujući potpori EU. Sporazum vrijedan 600.000 eura, sklopljen između EIF-a i PBZ-a, prvi je u Hrvatskoj u sklopu novog Erasmus+ programa, kojeg financira EU i kojim upravlja EIF. 

Erasmus plus krediti bit će dostupni u PBZ-u tijekom prvog kvartala 2019. po povoljnijim uvjetima kreditiranja (atraktivna kamatna stopa, bez naknada i bez roditeljskog, odnosno skrbničkog jamstva odnosno sudužnika).

Novi program Erasmus+ garancije omogućuje EIF-u pružanje ograničenih jamstava i kontra jamstava financijskim posrednicima koji odobravaju kredite studentima koji žele krenuti na diplomski studij u drugoj zemlji.

EIF je objavio i Poziv za iskaz interesa namijenjen financijskim institucijama koje financiraju mobilne studente na diplomskim programima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close