EIB podržao priuštivo stanovanje u tri grada

Autor: Poslovni dnevnik , 02. ožujak 2023. u 22:00
Realizacija projekata odvijat će se u Zagrebu, Splitu i Osijeku/S. Strukić/PIXSELL

Europska investicijska banke (EIB) dala je snažnu podršku Zagrebu, Splitu i Osijeku u realizaciji projekata vezanih uz priuštivo stanovanje.

Europska investicijska banke (EIB) dala je snažnu podršku Zagrebu, Splitu i Osijeku u realizaciji projekata vezanih uz priuštivo stanovanje, kao i u ostvarivanju ostalih planiranih ključnih investicija.

“Dužnosnici EIB-a potvrdili su da je model priuštivog stanovanja koji zagovara Grad Zagreb preferirani model te institucije, te općenito široko prihvaćen model u Europskoj uniji”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je da Split, osim Dubrovnika, ima možda i najveći problem s dostupnim stanovanjem s obzirom na cijene nekretnina i utjecaj turizma. Ustvrdio je da su primjeri europskih gradova i rješenja koja im je predstavio EIB dragocjeni i učinkoviti te da se situacija može rješavati na lokalnoj i nacionalnoj razini.

“Kao veliki gradovi, Split, Zagreb i Osijek, zajednički ćemo pristupiti ovom problemu i predložiti konkretan i ujednačen model dostupnog stanovanja”, rekao je Puljak.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić naglasio je kako je za Osijek u godinama koje dolaze jedno od ključnih pitanja koje želi riješiti model priuštivog stanovanja, osobito za mlade obitelji kojima je sve teže doći do prve nekretnine.

Komentirajte prvi

New Report

Close