ECDC objavio novu koronakartu, evo kako stoji Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2021. u 12:58
Foto: ECDC

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200.

Na novoj karti zaraza covidom-19 Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak, Hrvatska ostaje nepromijenjena – Zagreb je tamno crven, a ostale županije su crvene.

Žarišta zaraze na europskom kontinentu pomaknula su se na istok, budući da su osim Zagreba tamno crvenom bojom, koja označava najveći broj novih zaraza u posljednjih 14 dana, označene Slovenija, baltičke zemlje i Rumunjska te dijelovi Bugarske, Grčke i Slovačke.

Nijedna zemlja nije u potpunosti u zelenome, ali tom su bojom ovaj tjedan označeni veliki dijelovi Francuske, Španjolske, Italije, Danske, Poljske i Češke, te neke regije u Švedskoj i Norveškoj.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Komentirajte prvi

New Report

Close