Pomoćnik ministra pozvao inspektore da krajem ožujka ne provode nadzore

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2018. u 08:38
Foto: Robert Anić / Pixsell

Ministarstvo poljoprivrede žurno se ogradilo od postupka pomoćnika Agičića.

"S obzirom da je krajem ovoga mjeseca Veliki tjedan i da mnoštvo naših stranaka na poseban način proživljava to razdoblje, preporučujem i molim vas da taj posljednji tjedan ožujka ne planirate nikakve inspekcijske nadzore u objektima."

Početak je to preporuke koju je, sa službene mail-adrese, na memorandumu Ministarstva poljoprivrede sa službenim potpisom i zaglavljem ministarstva, na adrese svojih 15-ak suradnika, veterinarskih inspektora, poslao Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, piše Jutarnji list.

U nastavku preporuke pomoćnik Agičić upozorava kolege da će “njihovi subjekti” u tom vremenu imati “povećan opseg posla i nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole”, jer treba “poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike” te im u tom razdoblju ne treba “da glumimo prerevnu inspekciju kad to nije primjereno”. Također upozorava da “dodatno nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri”, jer se sa strane mogu čuti komentari “da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno”. Ipak, ostavlja mogućnost da se inspekcijski nadzori i u tom razdoblju provedu “bude li što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti”.

Ministarstvo poljoprivrede žurno se ogradilo od postupka pomoćnika Agičića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Razumna preporuka sa svrhom pomoći građanima i poduzetnicima iz resora njegova ministarstva… u prijevodu, ono što bi svaki državni službenik trebao raditi.

New Report

Close