Dvije ponude za gradnju RCGO-a Piškornica

Autor: Poslovni dnevnik , 05. rujan 2022. u 22:00
Na natječaj se javio grčki Helector i slovenska zajednica ponuditelja/D. Špehar/PIXSELL

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 346,6 milijuna kuna.

Na natječaj za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) sjeverozapadne Hrvatske Piškornica pristigle su dvije ponude, koje su otvorene u ponedjeljak, a obje su znatno veće od procijenjene vrijednosti projekta. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 346,6 milijuna kuna.

Ponuditelj Helector S.A Athens predao je ponudu u vrijednosti 820,5 milijuna kuna, a Zajednica ponuditelja Kostak komunalno in gradbeno podjetje d.d., Krško i Kostak – graditeljstvo tehnologija sirovine, Zagreb, priložili su ponudu vrijednu 669,8 milijuna kuna.

Kako su izvijestili iz Piškornice d.o.o., zaprimljene ponude veće su od procijenjene vrijednosti nabave, što je bilo za očekivati obzirom na trenutno stanje na tržištu.

Budući da se Vlada obvezala na osiguranje 90 posto sredstava za izgradnju Centara za gospodarenje otpadom, Skupština trgovačkog društva Piškornica zatražit će sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi se razmotrile pristigle ponude i osiguranje financijskih sredstava.

Nakon sastanka započet će evaluacija pristiglih ponuda i potom donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close