Dva tjedna bili bez tople vode, a dobili skuplji račun

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2017. u 09:37
Foto: Borna Filić / Pixsell

Čak se i na društvenim mrežama pokrenula rasprava među nezadovoljnim građanima koji su dobili, prema njihovu mišljenju, prevelik račun za grijanje vode.

Kada su čuli da će cijelu prvu polovicu kolovoza biti bez vode, stanovnici Novog Zagreba ostali su potpuno šokirani.

Kako piše Večernji list, tada su u šali znali reći da im je jedina utjeha što će barem malo uštedjeti. Jer, budu li se dva tjedna kupali u hladnoj vodi, barem će im režije biti jeftinije. A onda im je s računima stiglo upakirano još jedno neugodno iznenađenje – ne samo da račun nije manji od onog za sedmi mjesec nego je čak kunu veći!

– Evo računa, u sedmom mjesecu sam HEP Toplinarstvu platio 116 kuna za grijanje vode. Očekivao sam, dakle, da će u osmom mjesecu biti barem dvostruko jeftinije, a kad ono… 117 kuna! – govori šokirani Boro Perić iz Središća. Živjeli kao u srednjem vijeku – Mnogi brkaju potrošnju vode, koja je više-manje jednaka bez obzira na to grije li se ili ne i zagrijavanje vode. Mi se slažemo da smo potrošili istu količinu vode, ali ona definitivno nije bila topla i ne može se naplatiti njezino zagrijavanje – ističe Perić.

Ogorčen je što je njegova obitelj dva tjedna živjela kao u srednjem vijeku, a to im je još i naplaćeno. Bez tople vode su od 1. do 14. kolovoza bili svi stanari novozagrebačkih kvartova Središća, Zapruđa, Sopota, Utrina, Sloboštine, Travnog, Dugava, Jakuševca, Sigeta i Trnskog, a razlog je bio revitalizacija magistralnog vrelovoda s južne strane Mosta mladosti kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana. S nedavnim dolaskom računa za kolovoz, ispostavilo se da slučaj obitelji Perić nije iznimka.

Čak se i na društvenim mrežama pokrenula rasprava među nezadovoljnim građanima koji su dobili, prema njihovu mišljenju, prevelik račun za grijanje vode. – Treba napisati žalbu! Očito idu po sistemu “tko se žali, njemu će vratiti, a tko ne – eto im love“ – zaključili su ljutiti građani.

Komentirajte prvi

New Report

Close