Đuro Đaković do kapitala i prodajom zgrada, livade, hala i strojeva

Autor: Marija Brnić , 26. veljača 2020. u 14:16
Nekretnine i pokretnine prodaje se isključivo u paketu

Nudi se jedna od najvećih hala unutar grupacije površine 12.000 m2.

Nakon podizanja kredita uz jamstvo Vlade i deblokade računa grupacija Đuro Đaković u pripremama je programa za restrukturiranje, ali paralelno pokušava i doći do kapitala prodajom imovine koja joj nije nužna za poslovanje.

Prije nekoliko dana u Narodnim novinama objavljena je prodaja dvije nekretnine koje se vode kao dvorište veličine oko 11 tisuća četvornih metara, te livadu i jarak od 3 tisuće kvadrata, a upravo su objavljeni i novi natječaji za prodaju niza zgrada, uključujući i proizvodnu halu, kao i strojeve.

Napuštanje djelatnosti
Iz dokumentacije dostupne na stranicama kompanije navodi se kako se radi napuštanja dijela djelatnosti, proizvodnje teške opreme, na prodaju nudi jedna od najvećih hala unutar grupacije, ukupne površine 12,5 tisuća četvornih metara, dužine 197 i širine 62 metra, prikladna za velike proizvode visine i širine do 15 metara.

Hala je opremljena s lakirnom i komorom za sačmarenje. Na prodaju je i zgrada s dvorištem u vlasništvu grupacije, a u cijelom setu strojeva koji su na bubnju, od konzolnih valjaka za zavarivanje do mosnih dizalica je i čeona tokarilica Waldrich za koju prodavač tvrdi da je najveća u Hrvatskoj.

Sve nekretnine i pokretnine trenutno su pod zalozima i fiducijama, a Uprava u natječajima navodi i da će, u slučaju prodaje, biti zaključeni ugovori koji bi regulirali brisanje zaloga i kupac bi ju preuzeo bez opterećenja.

Za prve dvije nekretnine, livadu i dvorište, ponude se prikuplja do 21. ožujka, a ostale pokretnine i nekretnine do 27. travnja. Nekretnine i pokretnine prodaje se isključivo u paketu, ne pojedinačno.

O cijeni kasnije
Koliko bi ovim prodajama slavonskobrodska grupacija mogla uprihoditi teško je procijeniti, jer natječajem nisu postavljene minimalne cijene, nego se prikuplja indikativne ponude, a ovisno o iskazanom interesu ostavlja se mogućnost za daljnje pregovore oko cijene.

Komentari (1)
Pogledajte sve

isuss miliiiiiii… gospon Gjuro, pomagajteeee

New Report

Close