Dubrovnik zove turiste: 50 posto jeftiniji hoteli i sobe, popusti u restoranima…

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2021. u 08:15
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iako je tisuću noćenja dnevno dobar porast, ovaj grad i dalje je gladan turizma, a gosti traže odmor.

Prazan, kao nikad prije. Takav je 2020. bio Dubrovnik, u koji je lani došlo čak 83% stranaca manje nego godinu prije. Kako će biti ove godine, to nitko ne zna. Stradunom ovih dana dnevno prošeće oko tisuću gostiju, tako je normalnih godina bilo u ožujku. Zato su hotelske sobe jeftinije od 10 do 50 posto, kao i privatni smještaj. Mnogi restorani i dalje ne rade, a oni koji su otvorili – nude popuste do 50 posto, piše RTL.

Nitko u Gradu nije očekivao da će čuti tišinu. Ona o kojoj su dubrovački trubaduri pjevali još prije 32 ljeta, dogodila se u predsezoni 2020. Stradunom je na ovaj dan prošle godine šetalo tek stotinjak, danas tisuću turista.

Iako je tisuću noćenja dnevno dobar porast, ovaj grad i dalje je gladan turizma, a gosti traže odmor. Stoga su se privatni iznajmljivači, kao i hotelijeri odlučili na snižavanje cijena. Svoje cijene spustili su za 10 do 50 posto tako se noćiti jeftinije može i u samom središtu grada, kao i van grada jer turistima nije više bitna samo sigurna lokacija već i jeftiniji smještaj.

Uz Australce, Britanci i Amerikanci bili su im najčešći strani gosti. Nadaju se da će ih uskoro ponovno ugostiti jer od srpnja dvije direktne linije trebale bi povezati Dubrovnik i Novi svijet.
“Što se tiče Uniteda koji leti za Jersey on bi trebao biti tri puta tjedno što se tiče Delte to bi trebalo biti 4 puta tjedno, a što se tiče Europe nju očekivamo od kraja petog mjeseca. Dakle, sa tržištima Francuske, a onda kasnije povećanje i od 1.6. tržište Ruske Federacije”, rekao je Ivan Maslać, komercijalni direktor Zračne Luke Dubrovnik.

Na dubrovačkom nebu tako bi uskoro moglo letjeti i do 70 aviona dnevno iz svih krajeva svijeta. Željno se čeka i prvi kruzer, koji je najavljen 11. lipnja. A onda, nadaju se svi, Dubrovnik neće plesati s koronom već s turistima.

Komentirajte prvi

New Report

Close