Dubrovnik je europski kongresni prvak

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2017. u 22:00
Foto: Thinkstock

Hrvatski grad izborio titulu najbolje kongresne destinacije srednje i jugoistočne Europe u kategodini do 1000 sudionika, u izboru međunarodnog stručnog časopisa Kongres.

Dubrovnik je izborio titulu najbolje kongresne destinacije srednje i jugoistočne Europe “Meetings Star” u sklopu izbora regionalnog izdanja internacionalnog stručnog magazina Kongres. Kako su objavili iz dubrovačke Turističke zajednice, biser hrvatskog turizma i prije se nalazio na stručnim ljestvicama najboljih europskih MICE destinacija ovog magazina, a sada je nagrađen u kategoriji destinacije koje mogu ugostiti oko tisuću kongresnih sudionika.

Tajnim glasovanjem u ovogodišnjem je izboru Dubrovnik dobio ukupnu ocjenu 4,27 od mogućih 5, čime je na prvom mjestu u regiji, ispred austrijskih Villacha i Klagenfurta.

“Dubrovnik je i ovim priznanjem još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija i u kongresnoj industriji, pogotovo u regiji i Europi”, ističu iz dubrovačke Turističke zajednice. Inače, destinacije su ocjenjivane po kriterijima prirodnih i kulturnih činitelja, sigurnosti, opće i prometne infrastrukture, turističke infrastrukture i kongresne infrastrukture, kvaliteti života i drugim elementima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close