Dubrovački Belvedere moći će ugostiti i čelnike G8

Autor: Marija Crnjak , 18. kolovoz 2017. u 08:15
Dubrovački hotel dobit će posve novo ruho s potpisom studija 3LHD/Grgo Jelavić/PIXSELL

Iako se u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini, kaže Davor Štern.

Nakon što su mu sudskom odlukom odriješene ruke za ulaganje u dubrovački Hotel Belvedere, ruski investitor Viktor Vekselberg u Dubrovniku do 2020. godine planira izgraditi najluksuzniji hotel u Hrvatskoj, koji će zbog svojih sadržaja i lokacije moći ugostiti najviše gospodarske i državničke skupove.  

Najavljuju ulaganje od 120 i 150 milijuna eura u hotel s 82 ključa, što znači oko 1,5 milijun eura po ključu i premašuje zahtjeve najluksuznijih hotelskih brendova u svijetu, te predstavlja standard od bar 7 zvjezdica. 

U lovu na 2019. godinu
Ako se u planiranom roku riješe papiri, rušenje starog hotelskog objekta kreće već ove zime, a hotel bi trebao biti dovršen do kraja 2019. godine, otkrio je za Poslovni dnevnik Davor Štern, konzultant Vekselbergove tvrtke Vila Larus.

"Iako prema službenoj kategorizaciji u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini. Stoga će ovo ulaganje biti značajno za Dubrovnik, jer će mu pomoći da se okrene visokom luksuzu u turizmu i hotelijerstvu. Hrvatska će dobiti hotel koji će zbog svoje izolirane lokacije, razine luksuza i sadržaja kao što je heliodrom moći ugostiti najviše državničke skupove, poput skupa čelnika zemalja G8 na primjer. To bi mogli postati novi Brijuni", pojašnjava Štern. Projekt hotela potpisuje kuća 3LHD, čiji su autori odabrani jer su pružili rješenje koje ispunjava studiju utjecaja na baštinu, izrađenu u suradnji s UNESCO-om. 

Ne trebaju tuđi know-how
Štern otkriva kako nije u planu suradnja s međunarodnim hotelskim brendovima, jer investitor već ima know-how u upravljanju ovakvim objektima.  Naime, Vekselberg je vlasnik luksuzne Ville Feltrinelli na jezeru Garda u Italiji, čije iskustvo i sadržaje, kao i razinu edukacije zaposlenih djelomice planiraju prenijeti u Dubrovnik. Kako je u zakupu Vile Larus i restoran 360°, on će služiti kao dnevna recepcija gostiju Belvedere hotela u Grad, kako bi izbjegli gužve koju stvaraju turisti s kruzera.

Hotel će zapošljavati oko 120 ljudi, koji će morati imati vrhunsku edukaciju u skladu sa standardima takvog objekta. Investitor je uz sudsku odluku dočekao i novi sastav gradske uprave koja bi na jednoj od sljedećih sjednica trebala raspravljati i o donošenju urbanističkog plana uređenja (UPU), kako bi se što prije riješila prostornoplanska dokumentacija i krenulo s realizacijom a. U hodu bi se trebao postići dogovor i o pristupnoj cesti prema hotelu, te eventualnom sufinanciranju alternativnog prometnog rješenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close