Državni tajnik u Ministarstvu demografije podnio ostavku na press konferenciji

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2018. u 15:08
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota na konferenciji za novinare podnio je ostavku. To se dogodilo nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Murganić predstavila nove demografske mjere.

Na novinarsku konstataciju da su danas predstavljene mjere od strane ministrice Nade Murganić predstavljene već prije tri mjeseca, Strmota je sve iznenadio: "Točno, ovo je jedan veliki folklor. Oko demografije smatram da nije dovoljno učinjeno. Današnjim danom podnosim ostavku, jer država izumire, ovo pročitano je neozbiljno", kazao je Strmota ističući da on kao mladi čovjek ne vjeruje u sve što se poduzima oko demografskih pitanja.

Ministica je bila iznenađena te je istaknula kako nije znala da će Strmota to napraviti. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ranije danas nije htjela komentirati pitanje uživa li povjerenje premijera Andreja Plenkovića, poručivši da je koncentrirana na rad Vijeća za demografsku revitalizaciju koje je u Banskim dvorima imalo sjednicu. "Ne mogu komentirati medijske napise, niti ovakva pitanja", rekla je ministrica novinarima ispred Banskih dvora.

Komentari (10)
Pogledajte sve


da je više pismenih i poštenih u ovj državi kao ovaj mladi znastvenik ova bi država bila monako

Tesko. Monako sigurno nema ministarstvo za demografiju. Mozda bi bi bili blize Srbiji.

Monako ima jako malo birokricije i zbog toga moze imati jako niske poreze. Hrvatska ima jako visoke poreze jer mora hraniti ogroman birokratski aparat. Ovaj covijek se zalaze za vecu ulogu birokracije.

Inace jedine dvije zemlje koje sam ja nasao da imaju ministarstvo za demografiju su Hrvatska i Srbija.Obje imaju ogroman odlijev stanovnistva.

da je više pismenih i poštenih u ovj državi kao ovaj mladi znastvenik ova bi država bila monako

Demografskom oporavku najvise po pomoglo da se ukine ministarstvo demografije i da se politicari prestanu baviti demografijom.

Ljudi odlaze iz zemlje zato je sto je puno previse uhljeba koje moraju hraniti.

***svaka čast tome Strmoti

New Report

Close