Država troši milijune na CijepiSe, a jedna županija je složila platformu za 40.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2021. u 08:59
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kad se netko prijavi u platformu za cijepljenje Međimurske županije, u roku pola sata njegov je zahtjev obrađen te već znaju lokaciju i vrijeme cijepljenja.

Međimurska županija nije htjela čekati državu da se pokrene. Još u siječnju su pokrenuli platformu za prijave za cijepljenje. Dosad se preko nje prijavilo 24.000 ljudi. Cijepe na 10 punktova diljem županije.

Internetsku platformu za cijepljenje imaju već četiri mjeseca, cijepili su više od polovice prijavljenih, imaju 10 punktova za masovno cijepljenje, a ne jedan.

Moglo bi se reći da kod njih plan cijepljenja ide kao po loju zahvaljujući internetskoj platformi koju su napravili dva mjeseca prije nego ju je napravila država. A za tu platformu nisu iskrcali puste milijune. Već tek 40-ak tisuća kuna.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je za 24 sata kako koriste i državnu platformu, ali su svejedno zadržali i svoju preko koje se prijavljuje dosta ljudi.

‘Nama je u prioritetnoj skupini ljudi starijih od 65 godina ostalo tek njih oko 3000 za procijepiti i onda smo završili s tom prioritetnom skupinom. Već smo krenuli i s procijepljivanjem prosvjetnih radnika, a i njih smo polovicu onih koji su se prijavili riješili. Organizirali smo i 10 punktova za masovno cijepljenje kako bi rasteretili Domove zdravlja. Sve to funkcionira. Na sastanku u srijedu su nam najavili dvostruko više cjepiva i mi već uz pomoć naše platforme možemo organizirati tko i kada će biti pozvan na cijepljenje’, kazao je Posavec.

Koliko dobro funkcionira njihova platforma govori i podatak koji je iznio ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. Branko Vrčić. Kad se netko prijavi u platformu za cijepljenje Međimurske županije, u roku pola sata njegov je zahtjev obrađen te već znaju lokaciju i vrijeme cijepljenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close