Država traži zakupce 25 poslovnih prostora u pet gradova

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2023. u 22:00
Među poslovnim prostorima su i oni u Prolazu sestara Baković u Zagrebu/L. Klun/PIXSELL

Gradovi u kojima se nalaze oglašeni poslovni prostori su Zagreb, Bjelovar, Pula, Rijeka i Split.

Za desetogodišnji zakup 25 poslovnih prostora u svojem vlasništvu, a koji se nalaze u pet hrvatskih gradova, država natječajem traži zakupce s rokom za prijavu do 5. travnja, izvijestili su u ponedjeljak iz državne tvrtke Državne nekretnine koja provodi taj natječaj.

Gradovi u kojima se nalaze oglašeni poslovni prostori su Zagreb, Bjelovar, Pula, Rijeka i Split, a svi se prostori u zakup daju u viđenom stanju na vrijeme od deset godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Najviše poslovnih prostora za zakup nalazi se u Zagrebu, 18, među kojima su u centru grada dva ulična i dva podrumska prostora na lokacijama Prolaza sestara Baković 1, Teslina 13 i Tomićeva 3., ističu uz natječaj iz Državnih nekretnina.

Oko zakupnina, kažu da je primjerice početna zakupnina za prostor u Prolazu sestara Baković nadomak Cvjetnog trga, koji povezuje Masarykovu i Varšavsku, 176,42 eura mjesečno, a to je ujedno i najmanji prostor koji se nudi površine svega 12 metara kvadratnih.

Prije prijava na natječaj, svi zainteresirani mogu pogledati prostore između 27. i 31. ožujka 2023., a na natječaj se mogu javiti i pravne i fizičke osobe te udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close