Država traži novog izvođača radova za SEECEL

Autor: Marija Crnjak , 26. veljača 2018. u 22:01
Pola godine ne gradi se objekt u Zagrebu/Borna Filić/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva te zajednica ponuditelja Zagrebgradnja i Geoprojekt prekinuli suradnju, ide novi natječaj.

Gotovo pola godine nakon što su stali svi radovi na budućem regionalnom centru za poduzetništvo na zagrebačkoj Kajzerici, Ministarstvo gospodarstva raskinulo je ugovor s građevinskom tvrtkom Zagrebgradnja o gradnji objekta SEECEL, te slijedi potraga za novim izvođačem.

"Potvrđujemo da je došlo do raskida ugovora o gradnji objekta SEECEL između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te zajednice ponuditelja Zagrebgradnja d.o.o. i Geoprojekt d.o.o, zbog nemogućnosti izvođača da izvrši radove pod ugovorenim uvjetima i iskazanu namjeru napuštanja radova. Po okončanju postupka raskida i svih potrebnih radnji sukladno ugovoru, Ministarstvo će pokrenuti postupak javne nabave sa ciljem odabira izvođača koji će završiti radove", navode u Ministarstvu na upit Poslovnog dnevnika. 

Kako je poznato, Zagrebgradnja je odabrana na javnom natječaju kao najpovoljniji izvođač i ugovor je sklopljen krajem 2014. s prvim rokom za izvođenje do 30. lipnja 2016., koji je produžen na 19. veljače 2017.

Dakle, radovi na objektu kasne više od godinu dana, a mogućnost raskida ugovora iz Ministarstva su najavili još u prosincu, navodeći da je Zagrebgradnja temeljem izvedbenog projekta pokušavala ubaciti naknadne radove.

Tom su prilikom u Ministarstvu priznali da postoji mogućnost da se ugrozi i financiranje projekta od EU, no tada je još bilo rano za takve prognoze. Nije poznato koliko će trajati procedura s pronalaskom novog izvođača. 

Komentirajte prvi

New Report

Close