Država Sisciji otpisala 69 posto duga i 100 posto kamata

Autor: Danijel Prerad/VLM , 03. listopad 2013. u 22:00
Milan Stojanović/N. Čutuk/PIXSELL

Tvrtka SDP-ova gospodarskog stratega kroz predstečajnu nagodbu prepolovila dugovanja.

Prihvaćen je, u sklopu predstečajne nagodbe, plan financijskog restrukturiranja tvrtke Zlatna igla – Siscia u vlasništvu SDP-ova gospodarskog stratega Milana Stojanovića.

Prema tom planu, država, Porezna uprava i javna poduzeća oprostit će Sisciji čak 69 posto glavnice duga i svu kamatu, dok će ostatak duga tvrtka vraćati u četiri godine, uz poček od jedne godine i kamatu od 4,5 posto. Ukupno je država tako od 13,3 mil. kn duga otpisala 2,8 milijuna kuna kamata te 6,4 milijuna kuna glavnice, pa je preostali dug oko četiri milijuna. Preglasavanjem su na slične uvjete morali pristati i neki dobavljači koji ostaju bez 50 posto glavnice, ali i Credo, Šted i Tesla banka gube 50 posto glavnice i 100 posto kamate, dok HBOR oprašta 700.000 kuna kamata.

U predstečajnu nagodbu tvrtka Milana Stojanovića ušla je sa 67,8 milijuna kuna duga i obveza, a sada taj dug pada na 33,9 milijuna kuna. Ostatak se briše. Kao efekt Siscia planira zadržavanje svih 275 radnih mjesta u jednoj od rijetkih tekstilnih tvrtki u RH koje su opstale te zadržavanje proizvodnje i izvoza. Stojanović je nekoć ravnatelj Fonda za razvoj i zapošljavanje, a među prijavljenim tražbinama su i 2,3 milijuna kuna teške obveze prema Zavodu za zapošljavanje za kredite i poticaje za zapošljavanje, a koji nisu vraćeni.

Zavod se odriče sada 69 posto tih obveza i svih kamata. Unatoč problemima u vlastitoj tvrtki, za koje M. Stojanović okrivljuje jeftinu uvoznu robu, tečaj kune kao smetnju izvozu i rast troškova režija i repromaterijala, to ne smeta da Stojanović bude član Nadzornog odbora Podravke, član upravnog vijeća Hrvatskih voda, član gospodarskog savjeta predsjednika Ive Josipovića i, donedavno, predsjednik Nadzornog odbora HŽ Infrastrukture. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Menađer godine. Treba dobit nagradu za iznimnu uspješnost

Imam utisak da će Siscija sljedeće godine trebati još jedan otpis dugova

To je to, tko zna taj i može! I još domaći….

I ne čudim se da je i taj Srbin u partiji. Ustvari svi Srbi su u partiji. Možda SDP znači: Srpsko Dušmanska Partija.

New Report

Close