Država nudi dionice HTP-a Orebić za najmanje 8,4 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 12. travanj 2018. u 11:23
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Većinski vlasnik HTP-a Orebić projektna je tvrtka Dalmacija Hoteli u vlasništvu fonda Prosperus Invest, koji posjeduje 63,05 posto dionica.

Država kreće u prodaju preostalih dionica koje ima u HTP-u Orebić. Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) nudi na prodaju 110.609 redovnih dionica hotelske tvrtke, koje čine 23,25 posto temeljnog kapitala, s time da će se prodavati u paketima od najmanje 27.650 dionica, odnosno četvrtinu planiranog broja dionica. Prodaja će se izvršiti putem Zagrebačke burze bez prethodne objave prospekta, a dionice čija je nominalna vrijednost 100 kuna nudit će se po minimalnoj cijeni od 76 kuna po dionici. Ukupno bi ovom transakcijom država uprihodila najmanje 8,4 milijuna kuna. Većinski vlasnik HTP-a Orebić projektna je tvrtka Dalmacija Hoteli u vlasništvu fonda Prosperus Invest, koji posjeduje 63,05 posto dionica. Državi će u portfelju nakon prodaje ostati još 2,14 posto dionica u HTP-u Orebić, koje su trenutno pod rezervacijom.

Ponude će CERP prikupljati do 3. svibnja, a po odabiru najpovoljnijih ponuda, transakcija će biti izvršena na ZSE kao blok-transakcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close