Država nabavlja 1000 novih vozila, raspisani su natječaji vrijedni 220 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2018. u 11:14
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Bit će to čak tisuću novih vozila, od toga 530 osobnih, a ostalo se odnosi na dostavna i kombinirana vozila, pick-upove ili furgone.

Republika Hrvatska posljednjih par mjeseci ispunjavala je dokumentaciju i raspisivala natječaje, i to najviše one za leasing novih automobila za državne službenike i rukovoditelje, koje je putem Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu počela nabavljati od sredine svibnja.

Kako piše Jutarnji list, taj ured raspisao je u posljednja dva mjeseca pet natječaja za nabavu novih automobila kroz koje će vozila uskoro dobiti praktično svi: Ministarstvo financija s Carinskom upravom, Ministarstvo pravosuđa, MUP, MORH, Ministarstvo gospodarstva, ali i ono zaštite okoliša, Kuščevićeva uprava, Ministarstvo demografije, kao i ono državne imovine, ali i kulture, zatim sektor ministra Milana Kujundžića, Ministarstvo mora, prometa i veza, ono poljoprivrede, graditeljstva, zatim Državni hidrometeorološki zavod, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, ali i Ured za opće poslove Sabora i Vlade.

Bit će to čak tisuću novih vozila, od toga 530 osobnih, a ostalo se odnosi na dostavna i kombinirana vozila, pick-upove ili furgone.

Sve zajedno Republika Hrvatska za obnovu voznog parka izdvojit će približno 220 milijuna kuna s PDV-om.

Komentirajte prvi

New Report

Close