Država im pomutila plan za osnivanje sveučilišnog studija

Autor: Marija Crnjak , 15. prosinac 2019. u 12:29
Predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin
 / PD

Prvi pokreću kompanijsko-akademsku edukacijsku platformu.

Porečka Valamar Riviera prva je hrvatska kompanija koja u suradnji s akademskom zajednicom pokreće edukacijsku platformu Valamar Excellence namijenjenu edukaciji i regrutiranju kadrova u turizmu. Program je doduše kompromisno rješenje na koje idu umjesto sveučilišnog studija koji su zapravo pripremali, no za to nisu mogli dobiti akreditaciju zbog iznenadne izmjene zakonske regulative.

U četvrtak je tako potpisan ugovor o suradnji između Valamara i čak pet visokoškolskih institucija, čime kreće platforma Valamar Excellence te program dvogodišnje edukacije V-Executive s osam tematskih smjerova i 27 modula. Program kreće u siječnju 2020. godine, a namijenjen je uglavnom srednjem i visokom menadžmentu Valamara.

U projekt su uz Valamar uključeni zagrebački Ekonomski fakultet, Fakultet za ekonomiju i turizam iz Pule, opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Ekonomski fakultet u Splitu, a pridružit će im se i Sveučilište u Dubrovniku. Nositelji modula bit će predstavnici iz akademske zajednice, a u timu će biti operativci iz Valamara te razni stručnjaci predavači.

Kako je pojasnio profesor Darko Prebežac koji je sudjelovao u osmišljavanju programa, upravo kad je trebala početi realizacija sveučilišnog studija, izmjene Zakona o znanosti i granski kolektivni ugovor izmijenili su pravila koja se odnose na normu predavača, čime je ideja o sveučilišnom studiju pala u vodu.

“Radi se o nejasnoj legislativi zbog koje nismo mogli dobiti akreditaciju, no umjesto da odustanemo od cijelog projekta odlučili smo pokrenuti ovaj projekt, koji će nam pokazati kako funkcioniramo zajedno”, pojasnio je Prebežac. U programu V-Executive sudjelovat će više od 25 predavača s ključnih akademskih institucija, a direktor programa V-Executive je Vatroslav Škare, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin smatra da će se ovim programom pomaknuti granice edukacije u turizmu RH.

“Briga o zaposlenicima ključna je strategija upravljanja zadovoljstvom gostiju. Pri tome su znanje i vještine djelatnika ključna kompetencija izvrsnosti usluge. S tim uvjerenjima Valamar je izradio program edukacije i treninga V-Excellence koji će se provoditi u suradnji s najboljim stručnjacima i institucijama u Hrvatskoj. Posebno smo ponosni na razvoj programa edukacija V-Executive gdje ćemo našim talentima omogućiti menadžment edukaciju po uzoru na brojne executive programe poslovnih škola diljem svijeta koristeći najbolju akademsku i poslovnu praksu Hrvatske“, izjavio je Željko Kukurin.

Komentirajte prvi

New Report

Close