Država dala objekte u zakup, a radnici bez posla primaju plaću

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2018. u 08:41
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Odluku o davanju tih nekretnina u zakup donijelo je Vladino Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Hrvatske, dok ga je vodila potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Nedavno upozorenje Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije na apsurdnu situaciju u Clubu Adriatic koji isplaćuje plaće svojim radnicima koji ne rade, jer je država dala u zakup turističke  objekte u kojima su bili zaposleni, dok zakupci traže radnike, a država povećava kvote za strance u turizmu  skrenulo je ponovo pažnju na tu turističku tvrtku u većinskom državnom vlasništvu, piše Novi list.

Svega ima oko te tvrtke koje  je optimistično osnovana u 2002. godine kako bi upravljala vojnim odmaralištima i donijela im svjetlu turističku budućnost, pa je tako završila u predstečajnoj nagodbi, koja je pak obustavljena, nakon čega je raspisan natječaj za njezinu prodaju, koji je pak propao. A, negdje  između ta dva postupka tvrtka je ostala bez nekoliko objekata,  što ih je vlasnik, država,  dala u zakup investicijskom fondu Prosperus – Invest, u kojem je pak država ulagač 50 posto sredstva.  Riječ je o Turističkom naselju Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić te Kamp Uvala Slana s hotelom Klub Vala u Selcu.

Odluku o davanju tih nekretnina u zakup donijelo je Vladino Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Hrvatske, dok ga je vodila potpredsjednica Vlade Martina Dalić.  Taj se dokument može naći na Vladinim internetskim stranicama, ali ne i prethodni natječaj kojim se traži zakupac za te nekretnine.  Pojašnjenje za takav postupka u odluci ne stoji, a ni nakon dva dana Novi list nije uspio dobiti u Ministarstvu državne imovine, pa se može samo pretpostaviti da je riječ o izravnoj pogodbi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

pored takvih ministara, naše gospodarstvo je čisto OK

New Report

Close