Država daje u zakup 29 poslovnih prostora: Neki dostupni za 10 kuna po četvornom metru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. ožujak 2021. u 12:38
Foto: Državne nekretnine

Zainteresirani prostore mogu pogledati od 15. ožujka 2021., navodi se u priopćenju iz Državnih nekretnina.

Tvrtka Državne nekretnine raspisala je prvi ovogodišnji natječaj za zakup 29 državnih poslovnih prostora, od kojih je 11 u Zagrebu, a preostali u 11 ostalih gradova u zemlji, pri čemu se ponude za zakup mogu dostaviti do 26. ožujka, izvijestili su u utorak iz te državne tvrtke.

Poslovni prostori se nalaze na atraktivnim lokacijama i veličine su od 10 do 250 metara četvornih, s početnim iznosima zakupa za pojedine prostore koji se kreću od 10 i 12 kuna po četvornom metru u Petrinji i Vrginmostu, iznad 80 kuna po četvornom metru pa na više u Zagrebu te do najviših 600 kuna po metru u Dubrovniku unutar povijesne jezgre.

Osim u Zagrebu i Dubrovniku, državni poslovni prostori koji se daju u zakup nalaze se i u Osijeku, Zadru, Splitu, Bjelovaru, Opatiji, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Varaždinu, dok se oni u Petrinji i Vrginmostu nalaze u novijim zgradama koje nisu stradale u potresima, kažu iz Državnih  nekretnina.

Prostori se zakupljuju u viđenom stanju, a ugovor za zakup tih poslovnih prostora sklopit će se na rok od deset godina s najpovoljnijim ponuditeljem tj. onima koji su ispunili uvjete natječaja i ponudili najviši iznos zakupnine.

Zainteresirani prostore mogu pogledati od 15. ožujka 2021., navodi se u priopćenju iz Državnih nekretnina.

Komentirajte prvi

New Report

Close