Država daje i do 70.000 kuna: Najavljene subvencije za kupnju automobila

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2020. u 12:46
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem lipnja i početkom srpnja 2020. godine raspisat će natječaj za ovogodišnje sufinanciranje kupnje električnih vozila.

Iznos koji se izdvaja za tu svrhu raste svake godine, pa će ove za tu svrhu biti osigurano 22 milijuna kuna za građane i 22 milijuna kuna za pravne osobe, a procedura prijave bit će vrlo slična kao i prijašnjih godina. Iako detalji još nisu navedeni na stranicama Fonda, za pretpostaviti je da će i ove godine za dobivanje sredstava biti važna brzina, odnosno da će se dijeliti prema brzini prijave, piše Rep.hr.

2018. godine, natječaj je zatvoren za dan i pol, a 2019. godine za dva dana, no preporuka je javiti se što ranije.

Najveći iznos koji će se moći dobiti za kupnju električnog automobila bit će 70.000 kuna. Više informacija o iznosima ovisno o vrsti i vrijednosti vozila rep.hr će objaviti neposredno prije natječaja. Prošle godine dobivalo se do 80.000 kuna, odnosno do maksimalno 40 posto iznosa cijene električnog automobila, odnosno do 40.000 kuna za plug-in hibride čija je emisija CO2 manja od 50 g/km, do 20.000 kuna ze električne skutere, motocikle i četverocikle te do 5000 kuna za električne bicikle. Sufinancirala su se isključivo nova vozila. Procedura je uključivala dostavu ispunjenog i potpisanog obrasca, kopiju osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

sramotno što radi plenković i HDZ!

izgubili smo 40  milijardi kuna zbog corone, ljudi nemaju posla i žive od pomoći, a oni dijele bogatima još bogatije bonuse za kupnju električnih vozila i skutera umjesto da taj novac usmjere u naše gospodarstvo, a ovako novac ide u gospodarstva drugih zemalja!!!!!!

Rade subvencije bogatima ,kod mene u Slavoniji ima jedna uzrečica ” maze mašću masnu guzicu” ,ali u ovom slučaju pomažu industriji njemačke,francuske i drugih zemalja gdje se ti auti proizvode ,dakle mi možemo očekivati da nam drzava pojača broj naknada da nadoknadi te novce

New Report

Close