‘Drugi dio isplate za potpore u poljoprivredi neće ići u vaučerima već u novcu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2013. u 17:04
Snježana Španjol (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)

Kako bi se što više pomoglo poljoprivrednim proizvođačima, kazala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

 Najvjerojatnije je da drugi dio isplate za potpore u poljoprivredi neće ići u vaučerima već u novcu kako bi se što više pomoglo poljoprivrednim proizvođačima, kazala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol koja je danas u Gudovcu kraj Bjelovara otvorila 16. proljetni međunarodni Bjelovarski sajam.

U prvoj je tranši potpora isplaćeno preko milijardu kuna, još se rade dodatne provjere vezane uz stočarstvo, neki podaci još uvijek nisu u redu, i ne bih htjela izlaziti s datumom, rekla je. Španjol je kazala kako se u anketi, koju je provela Agencija za plaćanja u poljoprivredi, većina poljoprivrednika izjasnila da bi poticaje radije primila u novcu nego u vaučerima. Proljetni bjelovarski sajam, koji traje do nedjelje, 24. ožujka, okupio je više od 400 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Albanije i drugih zemalja iz regije.

Poseban naglasak u okviru Proljetnog sajma je na sajmu poljoprivredne mehanizacije, sa najvećom i najkvalitetnijom ponudom poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu.

Komentirajte prvi

New Report

Close