Drugi dani otvorenih vrata projekta koji predstavlja temelj razvoju i modernizaciji kvalifikacija u redovnom strukovnom obrazovanju

Autor: Promo , 17. studeni 2023. u 09:02

U sklopu događaja održana je prezentacija o obnovljivim izvorima energije, predstavljene su optičke mjerne metode te prikazan rad tehnologije za mjerenje oblika i dimenzija, mjerenje pomaka i deformacije te aditivnu proizvodnju.

Svetonedeljska tvrtka Topomatika ugostila je druge Dane otvorenih dana Regionalnog centra kompetentnosti – Faust. Organizirala ih je Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića, nositelj projekta, uz podršku partnera: Industrijske strojarske škole, Elektrotehničke škole, Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića, I. tehničke škole Tesla, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Visokog učilišta Algebra, Instituta za razvoj tržišta rada, Topomatike, Selectie, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zagreba.

Projekt Regionalnog centra kompetentnosti Faust predstavlja temelj razvoju i modernizaciji kvalifikacija u redovnom strukovnom obrazovanju, obrazovanju odraslih kao i cjeloživotnom učenju. Cilj projekta je unaprjeđenje strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj te jačanje povezanost struke s tržištem rada, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ovim Danima otvorenih vrata stavljamo fokus na opremu koja se nabavlja i koja je već nabavljena u okviru projekta. Nadamo se da ćemo s tom opremom, ako ne dostići, onda barem smanjiti razliku između onoga što se trenutno proizvodi i onoga što podučavamo u kurikulumu„- Dubravko Diklić, ravnatelj Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića.

Dragan Karlušić, nastavni profesor strojarske grupe predmeta Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića, okupljenima je objasnio kako se kroz navedeni projekt posljednjih pet godina razvilo 3 standarda zanimanja, 8 kvalifikacija, 6 programa obrazovanja, 2 strukovna kurikuluma i 2 mikrokvalifikacije te je nabavljena moderna oprema za 3D printanje, CNC proizvodnju i zavarivanje.

RCK Faust jedan je od regionalnih centara koji su se posljednjih pet godina osnovali u Hrvatskoj, s ciljem da se nivo srednjeg strukovnog obrazovanja podigne na nivo onog što je potrebno privredi.” – kazao je Tomislav Hercigonja, direktor Topomatike, jednog od partnera projekta.

U sklopu događaja održana je prezentacija o obnovljivim izvorima energije, predstavljene su optičke mjerne metode te prikazan rad tehnologije za mjerenje oblika i dimenzija, mjerenje pomaka i deformacije te aditivnu proizvodnju.

Regionalni centar kompetentnosti poslužit će jačanju strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj, lakšoj prilagodbi učenika tržitu rada, modernizaciji strukovnih kvalifikacija te pružiti mogućnost cjeloživotnog učenja postojećih stručnjaka. Ukupna vrijednost projekta je 6.413.934,94 EUR (48.325.792,79 HRK), a njegovu važnost prepoznala je i Europska unija, koja ga sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o projektu potražite na poveznici https://rck-faust.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog poziva je isključiva je odgovornost Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića i ni na koji način ne odražava stavove Europske unije. Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije http://www.strukturnifondovi.hr.

New Report

Close