‘HNS-ov poziv za zapošljavanje je potvrda nemoralnosti Vlade’

Autor: Agencija VLM , 14. ožujak 2013. u 11:45
Tomislav Karamarko (Foto: Patrik Maček/PIXSELL

‘To je nemoralno i politički podobno ponašanje’, komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najnoviju aferu vladajućih.

Predsjednik HDZ-a komentirao je i novog ministra te aferu vladajućih u kojima Središnji ured HNS-a mailom podsjeća članstvo stranke da je Ministarstvo gospodarstva raspisalo poziv za prijam osoba na stručno osposobljavanje za 1600 kn.

'To je nemoralno i politički podobno ponašanje', komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najnoviju aferu vladajućih u kojima Središnji ured HNS-a mailom podsjeća članstvo stranke da je Ministarstvo gospodarstva raspisalo poziv za prijam osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno 1600 kuna.

'To je katastrofa, to se ne radi, to nije dobro, to nije pristojno u ovim momentima kada broj nezaposlenih strahovito raste. Dakle, zamislite koje je to stranačko, nelogično i nedolično ponašanje, zamislite da je HDZ to napravio, bile bi nas pune novine tjednima, danima i pljuštale bi ostavke. U konačnici, to je nemoralno i to se ne radi, dakle po toj stranačkoj, političkoj podobnosti tražiti od ljude da se javljaju "mi ćemo pomoći upravo vama", to nije dobro i to treba napokon prestati i trebamo napokon razotkriti svu nemoralnost ove Vlade, od raznih kredita, od političkih namještaljki, poslovnih, vrijeme je da kažemo punu istinu o svemu tome',  smatra Karamarko koji se osvrnuo i na reakciju, točnije sablažnjavanje vrha SDP-a ovim činom.

'Ma oni se uvijek nešto sablažnjavaju i nikada ništa ne rješavaju. Imali smo u ovoj Vladi toliko slučajeva, afera, a pogledajte što se događa, ništa, jedino je ministar Ostojić je dao ostavku, ali prisiljen argumentima javnosti. Vidjeli ste i kako je Milanović reagirao u prvom momentu, opet neprikladno. Oni nemaju senzibilitet za ono što se zove nemoralnost i nemoralno ponašanje u politici koje su zamjerali nekim ljudima prije. Ja sam to od njih očekivao, ništa novo', nastavlja Karamarko. Osvrnuo se i na novog ministra turizma Darka Lorencina za kojeg je poželio da bude dobar i uspješan ministar.

'Ne čini mi se ništa od njega, naprosto mi nemamo vremena za kritiku nego za sagledavanje kakve rezultate tko ostvaruje. Oko ovog dijela što ste vi novinari ga pokušali pitati oko kredita, pa vas je Milanović onako prerezao, to ni ne želim komentirati. To je još jedna odlika ove Vlade, prepotencija koju ona isijava cijelo vrijeme. Prepotencija kojom kompenziraju nesposobnost i nemoć da bilo što kvalitetno učine', tvrdi Karamarko te dodaje kako premijer nikako ne smije zabranjivati novinarima bilo kakva pitanja.

'To je karakteristika ponašanja ove vlade. Prepotencija, njima je sve dopušteno, oni sve mogu, njihovi grijesi su minimalni grijesi, cijelo vrijeme se mantra mi smo moralna i poštena Vlada, izgleda po svemu sudeći da nisu. A vrijeme će pokazati da je to doista tako',  uvjeren je predsjednik HDZ-a.

Zadovoljan je i izborom novog pape i smatra da je u svom obraćanju javnosti papa Franjo poslao jako dobre poruke. 'To je papa koji je blizak masama, narodu, Južna Amerika grca u problemima, mnoštvo siromašnih ljudi je tamo. Vidio sam jučer njegovo obraćanje koje je bilo spontano, prirodno, rekao bih svakodnevno. Mislim da se Crkva njegovim izborom opredijelila za politiku naglašene socijalne brige i skrbi što ćemo svakako pozdraviti jer i sami grcamo, kao i Europa u recesiji i velikim problemima nezaposlenosti i okretanje Crkve ka tim problemima, izražavanje senzibiliteta za te probleme je dobar znak. Tako vodim njegov izbor, a i drago mi je da se zove Franjo, to je nama jako blisko ime, iz više razloga, kao i vjerniku drago mi je da je ovakav papa izabran', zaključio je Karamarko uz osmijeh.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close