Dragičević: Tužit ćemo odgovorne za nanošenje štete

Autor: Marija Crnjak , 16. ožujak 2014. u 22:00
Miroslav Dragičević, direktor Horwatha/Nel Pavletić/PIXSELL

Konzultanti najavili tužbu zbog izjava pojedinaca vezanih uz smjenu Meri Matešić s mjesta direktorice HTZ-a.

Konzultantska kuća Horwath HTL Hrvatska najavljuje sudske tužbe protiv odgovornih, zbog nanošenja štete nastale insinuacijama o smjeni Meri Matešić s mjesta direktorice Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Potvrdio je to za Poslovni dnevnik direktor Horwatha Miroslav Dragičević, čiju tvrtku su ovih dana javno prozvali da se želi okoristiti reorganizacijom HTZ-a i sustava turističkih zajednica. Da su upravo ideje konzultanata iz Horwatha bile sporne, u petak je dala naslutiti i sama Matešić.

"Ne optužujem nikog, ali je indikativno da se problem javio prije nekoliko tjedana kad sam odbila sistematizaciju koja je nenaručeno stavljena u fazno izvješće Strateškog marketing plana Hrvatske (SMPH), koji izrađuje španjolska tvrtka THR i Horwath. Prema tom prijedlogu HTZ bi se trebao pretvoriti u prodajnu agenciju za izlete, rent a car i smještaj, a da se sve njegove ključne aktivnosti daju vanjskim konzultantima i marketinškim agencijama. Ne želim biti dio takvog projekta razvoja HTZ-a", poručila je Matešić u pauzama burne petosatne sjednice Turističkog vijeća pod predsjedanjem ministra turizma Darka Lorencina, koje u petak nije prihvatilo izvješće o radu Matešić u prošloj godini.

O navodnoj vezi smjene Matešić i angažmana konzultanata, koji su posao izrade SMPH dobili na natječaju, prošlog su se tjedna u javnosti oglasili i Goran Beus Richembergh, predsjednik saborskog Odbora za turizam i član NO HTZ-a i nezavisni zastupnik, bivši IDS-ovac Damir Kajin. Dragičević ističe da je riječ o izmišljotinama vezanim uz neke druge obračune, koji nemaju veze s njegovom tvrtkom. "Hrvatsko društvo i hrvatsko tržište još uvijek su vrlo slabo razvijeni i stoga različiti interesi postaju razlogom da se krivci traže na trećoj strani. Važno je znati da konzultanti nemaju drugu ulogu nego da odrade posao koji je naručen, a na klijentu je da to provede ili ne", kaže Dragičević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close