Došao je Flixbus: Cijene karata od 5 eura u domaćem, od 9 eura u međunarodnom prijevozu

Autor: Darko Bičak , 02. lipanj 2016. u 13:04
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih destinacija, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 destinacija diljem Europe.

Njemački prijevoznički div Flixbus došao je u Hrvatsku, a prve autobusne linije kreću 16. lipnja. To je danas na prezentaciji u Zagrebu najavio Andre Schwämmlein, jedan od tri suosnivača i direktora te tvrtke. Za sada će linijom biti povezani Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Vukovar i Vinkovci, a izravne linije će ići prema Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu. No,  glavno svojstvo Flixbusa je da on preko svoje prijevozničke mreže unificiranih buseva različitih partnera omogućuje presijedanja po principu avionskog prijevoza. Tako se bez problema može kupiti karta od Vinkovaca do Pariza, Belina ili Londona za 50-ak eura uz dva ili tri presjedanja.

Za sada Flixbus u Hrvatskoj ima četiri partnera prijevoznika: Brioni, Slavonija bus, Prijevoz Knežević i Vincek koji će u ovom projektu sudjelovati s ukupno 20-ak luksuznih autobusa u prvo vrijeme. Iz Flixbusa najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih destinacija, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 destinacija diljem Europe.

Cijene karata će u domaćem prijevozu biti od 5 eura, a u međunarodnom od 9 eura. Princip registracije i kupovina karata će biti po principu kupovina zrakoplovnih karata, ovisno o danu  i popunjenosti autobusa će varirati i cijena. Iz Flixbusa ističu da oni nisu low cost prijevoznik i da im glavni princip poslovanja nije najjeftinija cijena nego najbolja i najinovativnija usluga, a što će pak u konačnici često i dovesti da su i jefitniji od konkurencije.

U tri godine postojanja Flixbusa je s njihovih više od tisuću autobusa prevezeno ukupno više od 35 milijuna putnika. Tvrtka upošljava ukupno 6000 ljudi,  tisuću vlastitih zaposlenika i 5000 njih  u partnerskom odnosu preko drugih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close